Frida Karlsson om bilderna efter målgång i skid-VM

Förhållandena var hårda under VM-milen.
Därför var det en plågad Frida Karlsson som tog sig i mål.
– Allt blod verkade bara ha gått till benen, säger hon till SVT.

ANNONS
|

Frida Karlsson var länge med, Ebba Andersson gjorde en så pass stor uppryckning att man började snegla på Jessie Diggins mellantider.

Men ingen av svenskorna rådde på amerikanskan över tio kilometer fristil på VM i Planica. Karlsson och Andersson fick nöja sig med silver respektive brons.

Karlsson var den av dem som tog sig i mål först. Direkt slängde hon sig ned i snön och under någon kort sekund hann man börja tänka på hennes tidigare kollapser – bland annat den efter Tour de Skis avslutande etapp.

”Fanns inget kvar att värma upp händerna”

Men denna gång kom hon snabbt upp på benen. Hon fick sedan hjälp att ledas ut från målfållan – samtidigt grimaserade hon illa. Det såg nästan ut som att hon fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna.

ANNONS

För SVT berättar hon om hur hon upplevde det hela.

– Det var typ kallt i dag och allt blod verkade bara ha gått till benen, fanns inget kvar att värma upp händerna. Jag frös och var väldigt trött när jag gick i mål men har återhämtat mig nu, säger Karlsson.

Under intervjun var hon på betydligt bättre humör.

– Jag är jättenöjd med hur jag lade upp loppet och fick ut maximalt, säger Karlsson som hade en bättre känsla än under skiathlonen i lördags.

Under skiathlonen blev det också silver vilket innebär att hon tagit två medaljer av denna valör under de två inledande tävlingar hon kört.

Guldet vanns denna gång av Jessie Diggins.

LÄS MER:Jessie Diggins efter VM-guldet: "Jag fick hjälp – därför är jag här i dag"

LÄS MER:VM-silver till Frida Karlsson och brons till Ebba Andersson

LÄS MER:Svensk rekordnotering efter Karlssons silver

LÄS MER:Kungahusets diss av Frida Karlsson: ”De är krävande”

ANNONS