Kungahusets diss av Frida Karlsson: ”De är krävande”

Det blev dubbelt svenskt i skiathlon där Ebba Andersson vann före Frida Karlsson. Men det var bara den förstnämnde som fick en grattishälsning från kungahuset.
– De är krävande, säger Frida Karlsson till Expressen.

ANNONS
|

Det svenska kungahuset brukar vara flitiga på att gratulera de svenska idrottarna efter framgångar runtom i världen. Efter att de svenska damerna imponerat stort i sprinten där Jonna Sundling vann före Emma Ribom, Maja Dahlqvist och Linn Svahn fick samtliga grattishälsningar från kungahuset.

”Jonna Sundling, Emma Ribom, Maja Dahlqvist, Linn Svahn. Med hjärtat i halsgropen – you made our day! I dag är ni världens bästa tjejer. Fyra gånger grattis!”, skrev kungaparet i sitt telegram.

Framgångarna fortsatte sedan i skiathlon.

Där Ebba Andersson vann före Frida Karlsson som fick nöja sig med silvret.

Efteråt fick även Ebba Andersson ett grattis från det svenska kungahuset. Men Frida Karlsson blev utan.

ANNONS

– Jag får göra något bättre så jag också får en hälsning av kungen. De är krävande, säger hon till Expressen.

Enligt hovets informationschef, Margareta Thorgren, fick Frida Karlsson ingen hälsning då hon inte vann guld och att sprinten snarare var ett undantag.

– Enligt traditionen skickas endast telegram till guldmedaljörer i VM och OS. Vid sprinten i torsdags var det exceptionellt med fyra i topp. Kungen är mycket sportintresserad. Kungen har följt loppen i dag och gratulerar både till Ebba Anderssons guld och till silvermedaljören Frida Karlsson. Starkt gjort, säger hon till Expressen.

ANNONS