Ryska Dzyuba svarar – efter attacken från ukrainska fotbollsspelare

Den ukrainska fotbollsspelaren Vitalij Mykolenko rasade mot kaptenen i Zenit i veckan, eftersom han inte velat fördöma invasionen av Ukraina.
”Din jävel”, ”du kommer sitta inlåst” och ”du kommer aldrig bli förlåten” var ord han riktade mot ryska Artiom Dziuba i ett inlägg på Instagram.
Nu svarar ryssen på kritiken från fotbollsvärlden.

ANNONS
|

Den ukrainska fotbollsspelaren Vitalij Mykolenko gick till attack på sociala medier i veckan. Han vände sig till kaptenen i Zenit, Artiom Dziuba, eftersom ryssen inte velat ställa sig emot invasionen av Ukraina.

”Medan du, din jävel, och era dumhuvuden till fotbollsspelare är tysta, dör civila i Ukraina”, dundrar han i ett Instagraminlägg, där han också taggat in Dziuba, enligt Sportbladet.

När Mykolenkos Everton mötte Manchester City i helgen ställde truppen upp med ukrainska flaggor virade runt sig och texten ”inget krig” på tröjorna. Efteråt tackade Vitalij Mykolenko för stödet på sociala medier.

”Glory to Ukraine” skriver spelaren i slutet av inlägget, med hjärtan i landets färger.

ANNONS

”Du kommer sitta inlåst i din fängelsehåla”

Den ryska spelaren Artiom Dziuba har däremot inte visat ett lika tydligt ställningstagande kring invasionen, vilket gjorde att Mykolenko rasade mot honom i ett inlägg på Instagram.

”Medan du, din jävel, och era dumhuvuden till fotbollsspelare är tysta, dör civila i Ukraina”, ryter han till med i ett inlägg, där han också taggat in Dziuba, enligt Sportbladet.

”Du kommer sitta inlåst i din fängelsehåla i resten av ditt liv, och viktigast av allt, dina barns liv. För det är jag glad, du kommer aldrig bli förlåten”, fortsätter han.

På onsdagen finns det inget inlägg kvar på spelarens sociala medier, men attackerade Dziubas reaktion på kritiken ligger kvar i hans flöde.

Dziubas svarar på kritiken

”Tills nyligen ville jag inte tala om händelserna i Ukraina. Jag ville inte, inte för att jag är rädd, utan för att jag inte är expert på politik, inleder den ryske spelaren Instagraminlägget.

”Krig är skrämmande. Men jag är chockad av mänsklig aggression och hat”, fortsätter spelaren.

Han upprepar även senare i inlägget hur läskigt krig kan vara, men vill också förtydliga att han är emot den diskriminering han upplevt på grund av sin nationalitet.

”Jag skäms inte för att jag är ryss. Jag är stolt över att vara rysk." skriver Dziuba.

ANNONS

Både Fifa och Uefa har sedan tidigare stoppat alla ryska lag, klubblag som landslag, från att tävla i fotboll tills vidare. Orsaken är Rysslands invasion av Ukraina.

LÄS MER:Roman Abramovitj säljer Chelsea

LÄS MER:Svenska landslagsstjärnan lämnar ryska fotbollsklubben

LÄS MER:Fernandinho lämnade över kaptensbindeln till ukrainaren Oleksandr Zinchenko

LÄS MER:Speljätten EA Sports tar bort alla ryska lag

LÄS MER:Fifa och Uefa utesluter Ryssland från all fotboll

ANNONS