Svenska landslagsstjärnan lämnar ryska fotbollsklubben

Först lämnade klubbens tränare och nu får flera spelare tillåtelse att avsluta sitt spel i ryska Krasnodar. En av dem är den svenska landslagsstjärnan Viktor Claesson, enligt uppgifter till Sportbladet på onsdagen.

ANNONS
|

Tidigare under onsdagen meddelade den ryska klubben Krasnodars tränare att han slutar, precis som andra utländska ledare och spelare i ryska fotbollsligan valt att göra efter invasionen av Ukraina.

Han lämnade Norwich City förra året och kom till den Krasnodar i år, men lämnar nu utan att ha lett en enda tävlingsmatch.

Senare samma dag visar det sig att bland annat den svenska mittfältaren Viktor Claesson också får tillåtelse att lämna klubben, enligt uppgifter som Sportbladet tagit del av.

Vägrade spela med klubben

Sedan invasionen av Ukraina har de utländska spelarna vägrat att träna i klubben och vill lämna, rapporterar ryska Championat enligt Fotbollskanalen. Frågan är dock hur de ska ta sig till sina hemländer, eftersom Krasnodars flygplats är avstängd på grund av Rysslands pågående konflikt i Ukraina.

ANNONS

I nuläget är det inte säkert hur det kommer bli med spelarnas kontrakt med klubben.

Viktor Claesson kom till Krasnodar 2017 och har gjort 29 mål för klubben. Han spelar även i Sveriges landslag sedan tio år tillbaka, där han deltagit i 54 A-landskamper.

LÄS MER:Claessons tränare bryter med Krasnodar

LÄS MER:Arenan blir fältsjukhus – för sårade ukrainare

LÄS MER:IOK: Stoppa alla ryska idrottare

ANNONS