Mamman om Frida Karlsson: ”Kände att hon blev kastad under bussen”

Frida Karlsson skyllde på skidorna och vallachefen skyllde på Frida Karlsson.
Efter Sveriges guldmiss i VM-stafetten uppstod en spricka i det svenska lägret.
– Hon kände att hon blev kastad under bussen, säger Fridas mamma Mia Karlsson till Expressen.

ANNONS
|

Sverige gick in i VM-stafetten som guldfavorit men fick lämna med ett brons. Frida Karlsson på tredjesträckan var den som tappade mest på Norge och Tyskland, efter att först ha tagit in några sekunder.

Efter loppet sa Karlsson att hon inte haft tillräckligt bra skidor.

– Det känns som att jag får slita hårt för att ta de sekunderna. Jag tycker inte riktigt att jag hänger med utanför heller. Jag tror inte att jag har haft så bra skidor i dag faktiskt, sa hon till Viaplay.

Den svenska vallachefen Petter Myhlback svarade:

– Frida går och kör på och de andra dansar med ganska lätt där bakom. Det är så idrott är, Ibland är man stark och ibland så fattas det kanske lite. Jag tycker att det ser ut som att Frida är ganska trött i benen och inte trycker på ordentligt. Vi har absolut bra material i dag. Materialet är en viktig faktor, men det finns andra grejer.

ANNONS

Mamman: ”Hon blev upprörd”

Frida Karlssons mamma och manager Mia Karlsson pratade på telefon med Karlsson kort efter loppet och berättar att svenskan var besviken över Myhlbacks uttalande.

– Hon kände att hon blev kastad under bussen. Hon blev upprörd över det (Myhlbacks uttalande), säger Mia Karlsson till Expressen.

Om oenigheterna som uppstod mellan åkare och vallare efter stafetten säger Mia Karlsson:

– Det handlar om förtroende. Det är en laginsats... det är inte som att gå ut i krig tillsammans, men de måste lita på varandra.

Hon fortsätter:

– Så de måste reda ut det här. För om tjejerna ska ut och åka tre mil och vara osäkra på sina skidor... det kommer aldrig att funka. Jag hoppas de löser det till dess.

Till Sportbladet säger landslagschef Anders Byström att åkarna och vallarna talat ut efter tävlingen.

– Vi har suttit ner i garaget här på arenan. Det kändes väldigt bra att de fick prata med varandra och inte via media. Vi har haft ett jättebra snack, säger han till tidningen.

Damernas sista distans (tremilen) körs på lördag.

LÄS MER:Vallachefen slår tillbaka – och skyller på Frida Karlsson

LÄS MER:Svenskt VM-brons i sprintstafetten

LÄS MER:Ingvild Flugstad Østberg stoppades av hälsokrav – nu VM-hjälte

ANNONS