Vallachefen slår tillbaka – och skyller på Frida Karlsson

Både Emma Ribom och Frida Karlsson kritiserade sina skidor efter guldmissen. Sveriges vallachef, däremot, skyller på Karlsson.
– Jag tycker att det ser ut hon inte trycker på ordentligt, säger han till Viaplay.

ANNONS
|

Sverige var storfavoriter inför stafetten – som slutade i ett fiasko och brons. En avgörande sekvens var när Frida Karlsson, på näst sista sträckan, tappade mark ordentligt mot både norska och tyska åkaren.

Efter loppet kritiserade både hon och Emma Ribom, som körde första sträckan, skidorna.

– Det känns som att jag får slita hårt för att ta de sekunderna. Jag tycker inte riktigt att jag hänger med utanför heller. Jag tror inte att jag har haft så bra skidor i dag faktiskt, säger Karlsson till Viaplay.

Vallachefen skyller på Frida Karlsson

Sveriges vallachef Petter Myhlback, däremot, slår ifrån sig och menar på att det var Karlsson som det var fel på. Inte skidorna.

ANNONS

– Tjejerna har bra skidor på de klassiska, det är väldigt blandat i fältet i dag. Men vi har riktigt bra skidor på klassiska, vi åker med lätt. Ebba ramlar och det blir en lucka som Frida relativt lätt tar ikapp. Hon går och kör på och de andra dansar med ganska lätt där bakom. Det är så idrott är, Ibland är man stark och ibland så fattas det kanske lite. Jag tycker att det ser ut som att Frida är ganska trött i benen och inte trycker på ordentligt, säger Petter Myhlback till Viaplay.

Han fortsätter:

– Självklart måste vi prata med tjejerna. Men min spontana är att vi absolut inte har dåliga skidor i dag. Materialet är en viktig faktor, men det finns andra grejer.

När Frida Karlsson får höra Petter Myhlbacks kommentar svarar hon igen.

– Jag vet inte ens om han har åkt på mina skidor i dag, säger hon enligt Sportbladet.

LÄS MER:Svenskt VM-brons i sprintstafetten

LÄS MER:Stort norskt guldjubel: "Fantastiskt"

LÄS MER:Calle Halfvarsson tillbaka – avslutar stafetten

ANNONS