Recep Tayyip Erdogan uppges ta Mesut Özil till hjälp i valet

Recep Tayyip Erdogan kan förlora makten för första gången på 20 år.
Därför uppges Turkiets president ta oväntad hjälp för att bli omvald.
Detta i form av fotbollsstjärnan Mesut Özil.

ANNONS
|

Enligt färska opinionsundersökningar är Kemal Kilicdaroglu favorit i det turkiska presidentvalet. Landets sittande president är därför en pressad man.

Men Erdogan har inga planer på att ge upp. För att behålla makten har han flaggat om att nominera ”oväntade namn” till parlamentet. Enligt The Times, som i sin tur hänvisar till lokala turkiska medier, kan ett av dessa namn vara fotbollsstjärnan Mesut Özil.

Özil avslutade nyligen sin spelarkarriär, som bland annat innehöll spel i Real Madrid och Arsenal. Dessutom ett VM-guld med det tyska landslaget.

Özils fru är uppväxt i Angered

Han har turkiska rötter och sedan tidigare en nära relation till Erdogan. När Özil gifte sig med sin Amine Gülse, född och uppväxt i Angered, var den turkiske presidenten hans best man.

ANNONS

Özil fick de kritik för valet i Tyskland och valde kort därefter att avsluta sin landslagskarriär. I samband med detta anklagade han det tyska förbundet för rasism.

Erdogan har flera gått till verbala attacker på Sverige. Han går också i det främsta ledet vad gäller att motarbeta ett svenskt medlemskap i Nato.

Det turkiska presidentvalet hålls den 14 maj.

LÄS MER:Mesut Özil avslutar karriären

LÄS MER:Rånade Arsenalstjärna – dömd till fem års fängelse

LÄS MER:Özil, Erdogan och politiska kontroverser

ANNONS