Arsenals Gabriel blev utsatt för ett rånförsök i augusti. Arkivbild.
Arsenals Gabriel blev utsatt för ett rånförsök i augusti. Arkivbild. Bild: Peter Cziborra/AP/TT

Rånade Arsenalstjärna – dömd till fem års fängelse

Arsenals mittback Gabriel attackerades av rånare i sitt hem i augusti.
Men gärningsmännen smet från platsen efter att brasilianaren gått till motattack. Nu har en av rånarna dömts till fem års fängelse för dådet.

ANNONS
|

Det var när Gabriel och en vän var på väg hem en kväll i augusti som händelsen inträffade. Rånarna förföljde vännerna in garaget och försökte sedan stjäla bilen, mobilen och en klocka.

Övervakningsbilder från spelarens garage visar hur en av rånarna går till attack med ett basebollträ, men blir i stället slagen och nedbrottad av Gabriel innan han försvinner från platsen.

Rånaren tappade sin keps i tumultet, och kunde därmed fällas i domstol med hjälp av DNA-bevisning.

– "Gabi" visade mycket karaktär, jag kan bara berömma honom. Det är ingen rolig sak att gå igenom när ens familj är involverad, säger Arsenals huvudtränare Mikel Arteta.

ANNONS

– Han mådde bra efter, men var givetvis chockad. Klubben har gett honom allt stöd han behövt för att försöka gå vidare från situationen.

Två andra misstänkta är fortfarande på fri fot.

– De råkade gå på två offer som var i väldigt bra form och som kunde stå upp för sig själva, säger åklagaren Martin Lewis, till Daily Mail.

För två år sedan attackerades dåvarande Arsenalspelarna Sead Kolasinac och Mesut Özil av två knivmän som försökte stjäla bilen som duon färdades i. Den gången gick Kolasinac till motattack och avvärjde rånet.

ANNONS