Arne Hegerfors tackar sin fru Kerstin: ”Betyder allt”

Arne Hegerfors drabbades under en kort period av flera allvarliga sjukdomar.
På grund av detta är den folkkäre tv-profilen allt mer hemma, där han får stort stöd av sin fru Kerstin.
– Utan henne skulle jag sitta på något hem och sörpla välling, säger han till Sportexpressen.

ANNONS
|

Arne Hegerfors är en av Sveriges mest folkkära tv-personligheter. Som kommentator och programledare har göteborgaren guidat det svenska folket genom otaliga sportevenemang och mästerskap.

Det var däremot längesedan Hegerfors jobbade och på ålderns höst har 80-åringen även fått problem med hälsan.

Under en period på fyra år drabbades han av stroke, hjärtinfarkt och hjärntumör.

– Jag borde nästan vara död, men på något fantastiskt sätt har utvecklingen av läkarvetenskapen gått jämsides med mina sjukdomar. Jag har blivit någon slags försökskanin där de säger ”Jodå, det grejar vi nu också serru. Nu ska vi se om vi prövar det här, om han klarar det också”, berättar han i en intervju med Sportexpressen.

ANNONS

Arne Hegerfors har berättat att han har blivit allt mer hälsosam. Bland annat har han mer eller mindre helt slopat alkoholen. Men han berättar även att han får stor hjälp av sin fru Kerstin, som han berättar är en expert på området.

– Kerstin var gymnastikdirektör när vi träffades så hon är väldigt duktig på hälsa och kost. Jag har den bästa vård man kan få i min egen hustru.

Arne Hegerfors tillsammans med sin fru Kerstin.
Arne Hegerfors tillsammans med sin fru Kerstin. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Tackar sin fru: ”Kerstin betyder allt”

Numer lämnar Hegerfors inte längre sin lägenhet själv. Han berättar för Sportexpressen att han har förlorat vidvinkelsynen, vilket gör det farligt för honom att ge sig ut i trafiken.

Detta gör att han allt som oftast hamnar framför tv-apparaten, på vilken han gärna tittar på fotboll. Trots detta är han tacksam. Hegerfors menar på att det hade varit värre, om han inte hade haft sin fru till hjälp.

– Kerstin betyder allt. Jag är väldigt väl medveten om att jag inte klarar mig själv. Utan henne skulle jag sitta på något hem och sörpla välling. Det är ingen framtidsvision jag har direkt.

LÄS MER:SVT stoppar Marcus Birro efter spelbolagssamarbete

LÄS MER:Här är alla VM-grupper – stor genomgång

LÄS MER:Karin Fricks kaotiska år – tackar sin exmake

ANNONS