DebattOetiskt att inte delge patienter kunskap om hur man förbättrar hälsanVi vet i dag väl vad som kännetecknar kostmönster som förebygger sjukdom och förtidig död, skriver debattörerna.
Sverigeav Peter KarlbergNya kostrådsförslag från Livsmedelsverket: ”Högst 350 gram rött kött i veckan”Efter tobak den största orsaken till ohälsa • Nutritionist: ”Inte som de borde vara”
Sverigeav Peter KarlbergProfessorn: Extrem köttdiet kan vara direkt hälsofarligRött kött, inälvor och smör – här är riskerna med karnivordieten.
Livsstilav Izabella RosengrenVännerna försvann när Suzan slutade vara veganBlev utkastad: ”Gick så långt att jag blev rädd.”
Västsverigeav Moa RoosUppdraget: Få elever med selektiv ätstörning att ätaNya menyer till barnen som annars inte äter: "Inte krångligt men kräver planering".
Världens gångav Louise BergmanNumera är vi alla lika sunda som Keith RichardsI en värld där till och med mjölk påstås vara farlig blir det nästan omöjligt att leva.
Receptav Anja Olaug JelinekRecept: Enkel, snabb och billig vardagsmatAnja Olaug Jelinek bjuder på krämiga sallader och mustigare mat för hösten.
Kulturkrönikaav Frida RosengrenKöttkvinnorna på Tiktok kan rädda världenDe är unga, vackra och de äter köttfärs med benbuljongs-gelé och ägg till frukost.
Västsverigeav Ebba BergströmSkolor i Uddevalla ska servera svensk husmanskost och mer kött Elever klagade på vegetarisk mat • Ordförande: ”Ofantligt positiva reaktioner".
DebattLär av Way Out West och inför vegonorm på idrottsevenemang i GöteborgForskning bekräftar att en övergång till växtbaserad kost är avgörande för att aktivt reducera matens klimatavtryck, skriver debattörerna.