Den amerikanska snabbmatskedjan KFC tvingas att byta en del av sin sallad till kål i sina australiensiska restauranger, på grund av att det råder brist på sallad i hela landet.
Den amerikanska snabbmatskedjan KFC tvingas att byta en del av sin sallad till kål i sina australiensiska restauranger, på grund av att det råder brist på sallad i hela landet. Bild: Bebeto Matthews

Snabbmatsjätten tvingas byta ut sallad mot kål

Snabbmatskedjan KFC tvingas att ersätta en del av sin sallad med kål i australiensiska restauranger, på grund av att det råder brist på sallad i hela landet.

ANNONS
|

Under de första månaderna av 2022 drabbades områden i Australien av svåra översvämningar, vars konsekvenser fortsätter att slå mot landet. På grund av att vattenmassorna förstörde många av säsongens grödor råder det nu en brist på sallad i hela landet.

Därför tvingas nu den amerikanska snabbmatskedjan KFC att byta ut en del av sin sallad mot kål i de australiensiska restaurangerna, vilket kommer att påverka bland annat deras hamburgare och wraps, uppger BBC.

”Vi kommer tills vidare använda en blandning av sallad och kål i alla våra produkter som innehåller sallad”, uppgav KFC Australia på sin hemsida, enligt BBC.

ANNONS

Priserna på många färska frukter och grönsaker har skjutit i höjden och australiensare har postat bilder på sociala medier på salladshuvuden som kostar mer än 70 kronor, vilket är tre gånger mer än det vanliga priset.

Konsumentpriserna på matvaror uppges ha ökat med fem procent under de första tre månaderna av 2022.

Problem med kyckling – och pommes frites

KFC i Australien har även tidigare stött på problem med sina matvaror. Allra senast skedde det i januari i år. Kedjan som specialiserar sig på kycklingrätter var tvungna att justera sin meny – på grund av bristande tillgång till just kyckling.

Bristen berodde på att coronaviruset spred sig snabbt i Australiens östra stater och orsakade personalbrist hos Australiens största kycklingleverantör.

Även snabbmatsjätten McDonalds har haft problem med varubrister under och efter pandemin. Under 2022 har McDonalds tvingats ”ransonera” och sälja mindre portioner av sina pommes frites i länder som Japan, Taiwan, Indonesien, Malaysia och Singapore på grund av brist på potatis.

LÄS MER:McDonalds ransonerar pommes efter översvämningar

LÄS MER:Lång väg tillbaka efter översvämningarna

LÄS MER:Nödläge efter skyfallen: "Desperat situation"

LÄS MER:Översvämning ger maten 300 mils omväg

ANNONS