Från och med fredag kommer snabbmatskedjan endast servera den minsta storleken pommes frites till sina kunder.
Från och med fredag kommer snabbmatskedjan endast servera den minsta storleken pommes frites till sina kunder. Bild: RICH KARECKAS

McDonalds ransonerar pommes efter översvämningar

Översvämningar i Kanada, har lett till att snabbmatskedjan McDonalds i Japan behöver börja ransonera potatis. Från och med fredag kommer snabbmatskedjan endast servera den minsta storleken pommes frites till sina kunder, skriver nyhetsbyrån AFP.

ANNONS
|

”På grund av storskaliga översvämningar nära Vancouvers hamn och den globala krisen i leveranskedjan orsakad av coronapandemin, finns det förseningar i leveransen av potatis”, säger företaget i ett uttalande enligt AFP.

Från och med fredag kommer företaget därför endast servera den minsta storleken på sina pommes frites till sina kunder under en veckas tid. Efter det har man vidtagit åtgärder för att säkerställa att kunder fortfarande ska kunna beställa pommes, menar företaget.

Enligt AFP drabbades snabbmatskedjan av en liknande situation i december 2014, men då på grund av en arbetskonflikt mellan hamnarbetare och fraktföretag på den amerikanska västkusten. Då fick McDonalds i Japan direktimportera 1 000 ton frysta pommes frites med flyg för att lösa sin potatiskris.

ANNONS

LÄS MER:De tar över McDonalds lokal på Backaplan

ANNONS