Ryssland bombade egna staden av misstag

På torsdagskvällen inträffade en kraftig explosion i staden Belgorod, som ligger precis nära den ukrainska gränsen. Det skulle senare visa sig att ryska stridsflygplan råkat släppa en bomb över staden.

ANNONS
|

Den ryska guvernören för Belgorod-regionen uppger att en enorm krater, med en diameter på 20 meter, har bildats i korsningen av en av huvudvägarna efter nattens explosion.

Det var vid 22-tiden, lokal tid, som ett av det ryska flygvapnets flygplan ska ha råkat släppa en bomb över Belgorod, vilket det ryska försvarsministeriet bekräftat till ryska statliga medier.

"När ett Sukhoi Su-34-flygplan flög över staden Belgorod inträffade ett oavsiktligt utsläpp av flygammunition", sade försvarsministeriet, rapporterar The Guardian med hänvisning till ryska Tass.

En video som uppges visa händelsen har publicerats av ryska medier och av ryska propagandister på meddelandetjänsten Telegram. GP har identifierat området där bomben ses slå ner, men kan inte oberoende verifiera videons äkthet.

ANNONS

Det är oklart vad det var för slags vapen som man råkat avfyra mot Belgorod.

Två kvinnor ska ha skadats i samband med händelsen. Utöver det ska fyra flerbostadshus och fyra bilar ha skadats. Senare under dagen sökte ytterligare en person vård för högt blodtryck efter explosionen.

Belgorod har tidigare drabbats av explosioner, bland annat sattes en oljedepå i brand i mars 2022. Ukraina har pekats ut som skyldig för flera av attackerna, något som landet nekat till.

LÄS MER:Rysk kvinna döms – kallade Zelenskyj vacker

LÄS MER:Rysk kvinna döms till fängelse – försökte mörda vän med cheesecake

LÄS MER:Wagnerchefen vill se duell med Finlands försvarsmakt

ANNONS