Polisen i Mexiko har gripit en 14-årig pojke som misstänks ha skjutit ihjäl åtta personer under en födelsedagsfest.
Polisen i Mexiko har gripit en 14-årig pojke som misstänks ha skjutit ihjäl åtta personer under en födelsedagsfest. Bild: Marco Ugarte

14-åring gripen i Mexiko misstänkt för mord på åtta personer

Myndigheterna i Mexiko har gripit en 14-årig pojke som misstänks ha mördat åtta personer nära huvudstaden Mexico City. Pojken ska ha skjutit ihjäl dem under en födelsedagsfest.

ANNONS
|

Det var i början på januari som ett sällskap hade en födelsedagsfest i ett hus i Cimalhuacan, en förort till Mexikos huvudstad.

Den misstänkta 14-åringen ska då ha kört fram till huset med motorcykel varpå han avlossade flera skott mot sällskapet. Åtta personer dog och ytterligare fem vuxna och två barn skadades, rapporterar AP.

Motivet till dådet har inte offentliggjorts, men 14-åringen misstänks ha kopplingar till en drogkartell. Pojkens namn har inte offentliggjorts utan bara det smeknamn som han kallas för: ”El Chapito”, alltså den lilla Chapo, efter den ökända drogbarnen El Chapo.

Ytterligare sju personer, sex män och två kvinnor, har gripits i samband med händelsen och misstänks för drogrelaterade brott.

ANNONS

Mordvåg

Samma dag som pojken greps ska en kvinna ha gripits i norra Mexiko misstänkt för mordet på nio personer i gränsstaden Mexicali, rapporterar AP.

Hon ska redan ha varit efterlyst för två andra mord, men nu nämnts som en misstänkt för ytterligare sju mord. Polisen har inte gått ut med något motiv för morden.

År 2010 greps en 14-årig pojke, som kallades "El Ponchis", som hävdade att han kidnappats som 11-åring och tvingats arbeta för en drogkartell. Han sa att han hade deltagit i och bevittnat minst fyra halshuggningar, men hävdar att han hade drogats och under hot tvingats utföra morden.

LÄS MER:Tre kvinnor försvunna i Mexiko sedan två veckor tillbaka

LÄS MER:Mexikos president: Här är säkrare än i USA

LÄS MER:Mexikansk kartell ber om ursäkt för attack på amerikaner

ANNONS