Mexikanska soldater sökte efter de försvunna amerikanerna, som hittades i tisdags.
Mexikanska soldater sökte efter de försvunna amerikanerna, som hittades i tisdags. Bild: STR

Mexikansk kartell ber om ursäkt för attack på amerikaner

Fyra amerikaner kidnappades i gränstrakterna mellan USA och Mexiko förra fredagen. Två av dem hittades senare döda. Nu har medlemmar i en knarkkartell lämnat över fem personer som påstås ha utfört kidnappningarna, och bett om ursäkt.

ANNONS
|

Förra fredagen kidnappades fyra amerikaner av kartellmedlemmar kort efter att de åkt över gränsen till Mexiko från USA på fredagen. På tisdagen hittades de av mexikanska säkerhetsstyrkor i en trästuga. Då hade två av dem dött. Av de två överlevande hade en skottskadats, men inte dödligt.

Polisen, som grep en person som höll vakt vid stugan, sade att kidnapparna troligen hade förväxlat offrens identiteter och därmed kidnappat dem ”av misstag”. Under kidnappningen dödades också en 33-årig mexikansk kvinna, förmodligen av en förlupen kula, enligt polisen.

Mexikansk polis söker igenom bilen som amerikanerna färdades i när de besköts och fördes bort.
Mexikansk polis söker igenom bilen som amerikanerna färdades i när de besköts och fördes bort. Bild: STR

Ber om ursäkt i brev

Dokument som nyhetsbyrån Reuters tagit del av tyder på att en gren av den mexikanska Gulfkartellen är ansvarig för kidnappningen. I mexikanska medier har foton på ett brev, som sägs komma från en annan gren av kartellen, publicerats. I brevet ber man om ursäkt för händelserna, och säger att man kommer att lämna över fem män som påstås vara ansvariga för kidnappningen.

ANNONS

Bifogat finns en bild som visar fem män med bundna händer.En källa med insyn i utredningen som Reuters har talat med, var skeptisk till att de fem på bilden faktiskt var ansvariga för attacken.

Distriktsåklagaren i Tamaulipas, regionen där kidnappningen utfördes, har inte velat kommentera uppgifterna.

LÄS MER:Två kidnappade i Mexiko hittades döda

LÄS MER:Fyra kidnappade i mexikanska Matamoros

ANNONS