Åklagare bekräftar: Byglarna släppte i Jetline

Det mesta talar för att det var fallet som orsakade en kvinnas död när Jetline spårade ur. Det fastställer den rättsmedicinska undersökningen, enligt Expressen.
Samtidigt bekräftar åklagare att låsbyglarna släppte.

ANNONS
|

För drygt en vecka sedan föll tre personer från berg- och dalbanan Jetline på Gröna lund. Två kvinnor föll till marken medan en man lyckades klamra sig fast vid en balk. En av kvinnorna dog och den andra skadades allvarligt.

Nu bekräftar åklagare Christer B Jarlås att åkattraktionens låsbyglar släppte, enligt Expressen. Han leder förundersökningen av händelsen, som bland annat utreder vållande till annans död.

”Varför byglarna släppte är något vi utreder. Det ska ju inte kunna hända,” skriver han i ett mejl till tidningen.

Fallet var dödligt

Den rättsmedicinska undersökningen talar starkt för att kvinnan dog på grund av fallet, rapporterar Expressen.

ANNONS

Det är fortfarande mycket kvar att göra i utredningen, uppger Statens Haverikommission för tidningen. Bland annat ska olyckstågets alla vagndelar undersökas noggrant.

Utredningen väntas pågå under flera månaders tid och tills dess är berg- och dalbanan stängd – och får inte monteras ner av Gröna Lund.

– Berg- och dalbanan är inte i drift och polisen har lagt ett förbud för användning av just Jetline. Så länge det förbudet finns händer det inget med banan, säger Tomas Ojala, utredningsledare på Statens Haverikommission till Expressen.

LÄS MER:Dödsolyckan på Gröna Lund lik tidigare incidenter

LÄS MER:Gröna Lund öppnar för besökare nästa vecka – blir promenadpark

LÄS MER:Känslosamt när Gröna Lund öppnade upp för gäster igen

ANNONS