Godis till frukost?
Skanstorget 1
The Kitchen har de senaste åren haft en pop up-verksamhet, där andra har kunnat prova sina idéer. Först ut var Sinti, som numera ligger på Linnégatan, därefter flexitariska kaféet The Kitchen by Nenna som sedan i april hittas på Bangatan som Nennas café.
Nu har ägarna Elizabeth och Henrik Larsson själva tagit över. Sedan slutet av augusti driver de The Kitchen Cereal bar. Här finns alla tänkbara typer av flingor – från sockriga froot loops, kakdeg och godis till nyttigare varianter och frukt – som serveras med valfri mjölk. Och det går bra, förra helgen ringlade sig kön lång och bakfull utanför.
– Jag är förvånad över att det här artificiella funkar, och även fett och kolhydrater. Men folk är kanske trötta på grönsaks-raw-grejer och poké bowls och vill unna sig något annat ibland, säger Elizabeth Larsson.
Utöver flingorna satsar de på mac and cheese, grillade mackor och söta pajer. Glutenfria och veganska alternativ finns, det är faktiskt flest veganer som kommer för att äta deras mac and cheese, säger Elizabeth. Dessutom finns flera sällskapsspel på plats.
LÄS MER:Här är alla Göteborgskaféerna på White Guides nya lista
Kafékedjans nya butik
Kristinelundsgatan 10
Nu har Da Matteo öppnat en liten butik, som de själva beskriver som en ”modern lanthandel”, i Avenyområdet. På 31 kvadratmeter säljs kaffe och luncher att ta med, frukostpaket, helgbröd – men även marmelader, müsli, saft, olja, kryddor och annat från småskaliga producenter.
LÄS MER:Fem kaféer att upptäcka i Göteborg
Familjen Orrmyr öppnar matbar
Kungstorget
Har du käkat på Bord 27, Natur eller Totale? Då har du besökt Familjen Orrmyrs restauranger. Nu öppnar en syskonkrog i Stora Saluhallen. Hörnet som tidigare rymde Albert Andersson chark har förvandlats till en matbar med både vin och mat, att äta på plats eller ta med. Salut öppnar fredagen den 27 september och beskrivs av Peter Orrmyr som ”en typisk parisisk barservering som blivit tillrufsad av Berlins Markthalle Neun och uppläxad av Torvehallarna i Köpenhamn.”