Lasse Berghagen tar farväl i tv-intervju med Mark Levengood

Nu tar Lasse Berghagen farväl av svenska folket i en sista tv-intervju – med hittills hemligt innehåll. I ”Sista ordet” samtalar den folkkäre artisten och programledaren med Mark Levengood. Inte ens familjen har fått veta mer, utan får som alla andra bänka sig framför tv:n söndag 29 oktober.

ANNONS
|

I september genomgick han en hjärtklaffsoperation och läkarna höll honom nedsövd. Till slut orkade inte hjärtat längre. 19 oktober i år kom beskedet att den folkkäre artisten och programledaren Lasse Berghagen gått ur tiden, 78 år gammal.

Få visste då om att han redan ett år tidigare bandat en tv-intervju, ett program som av Viaplay beskrivs som "ett öppenhjärtligt samtal där Berghagen reflekterar över livet och formulerar sitt eget personliga avsked".

Söndag 29 oktober sänds ”Sista ordet”, Lasse Berghagens farväl till svenska folket, på Viaplay och TV3. Där samtalar Mark Levengood med den folkkäre artisten och programledaren om livet. Fram till sändningen har innehållet hållits hemligt för alla – inklusive Lasse Berghagens egen familj, skriver Expressen.

ANNONS

Lasse Berghagen: ”Jag har alltid skjutit döden ifrån mig”

Programmet ingår i Viaplays serie ”Sista ordet”. Ett upplägg där Levengood, 59, möter kända personer för djupa samtal om livet. Villkoret är att intervjun sänds först efter deras bortgång, och tystnadsplikten regleras i ett särskilt kontrakt.

Ändå har en bekännelse ur intervjun sipprat ut.

”Jag har alltid skjutit döden ifrån mig. Jag tror att det finns något mer, något som vi inte förstår oss på idag” säger den älskade underhållaren i programmet.

Intervjun med Lasse Berghagen har i övrigt omgärdats av stort hemlighetsmakeri och gjordes i en tom studio.

”Det är kanske det märkligaste jag gjort hittills i min karriär”, säger Mark Levengood om arrangemanget i ett pressmeddelande.

Allt råmaterial från den aktuella intervjun med Lasse Berghagen kommer också att doneras till Kungliga biblioteket i Stockholm som ett kulturarv.

Fotnot: Avsnittet med Lasse Berghagen sänds den 29 oktober på Viaplay från klockan 15 och klockan 20 på TV3.

LÄS MER:Utan Lasse Berghagen – ingen ”Allsång på Skansen”

LÄS MER:Berghagen i hemlig sista intervju med Levengood

LÄS MER:Så minns vännerna Lasse Berghagen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS