Pinchos i Göteborg. Arkivbild.
Pinchos i Göteborg. Arkivbild. Bild: Mårten Samuelson

Restaurangkedja från Göteborg erbjuder sina anställda terapi

Terapeutsamtal utan att chefen får veta. Det erbjuder restaurangkedjan Pinchos 150 av sina anställda, skriver Hotellrevyn. Pinchos går därmed samma väg som bland annat byggkedjan Bauhaus.

ANNONS
|

Pinchos skapades för tio år sedan i Göteborg och har i dag fler än 70 restauranger och cirka 1 000 anställda. Det är 150 av dem – på kedjans fyra egna restauranger i Stockholm och en i Göteborg – som kommer att bli testpiloter, skriver Hotellrevyn. Om ett halvår-år kan också övriga franchiseägda Pinchos komma att omfattas av erbjudandet om stöd och hjälp vid mental ohälsa.

”Vi ska inte bedöma om de behöver hjälp”

Anställda i Göteborg och Stockholm ska nu få tillgång till ett verktyg på nätet där de kan få kontakt med terapeut. Detta utan att att arbetsgivaren får vetskap om vem som mår dåligt.

ANNONS

– Först tänkte vi att vi vill ha den dialogen med våra anställda, men sen tänkte vi om. Vi ska inte bedöma om de behöver ha hjälp eller inte, säger Pinchos HR-chef Johanna Hagström till Hotellrevyn.

– Vi har sett hur hårt det slår mot livet när man drabbas av psykisk ohälsa.

Erbjuder sina 5 000 anställda online-hjälp

Hon konstaterar också att kedjan jobbar mycket med unga människor och det samma säger Johan Saxne, marknadschef på byggmaterialföretaget Bauhaus, om deras bransch. Byggkedjan erbjuder hela personalen, omkring 5 000 personer i Sverige, fri tillgång till psykologhjälp online, skriver Dagens Handel.

Bakgrunden till Bauhaus satsning är ett samarbete med Tim Bergling Foundation.

LÄS MER:Här är Göteborgs mest lönsamma krogar

LÄS MER:Magnus Larsson lämnar som vd för krogkedjan Pinchos

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS