Bild: MATHIAS BERGELD

Sebastian Samuelsson tar VM-brons efter storskyttet

Sebastian Samuelsson sitt andra VM–brons. Detta efter ett storskytte där han endast stod för en endaste bom i tisdagens distanstävling.
– Jag har fått många mejl efter loppen att jag borde gå skyttekurs, säger han till SVT Sport.

ANNONS
|

Halvvägs in i tisdagens distanstävling såg Sebastian Samuelsson ut att han chans till att knipa en guldmedalj.

Men efter en bom, hans enda under loppet, rök den chansen. Norsk Johannes Thingnes Bö var för överlägsen och svensken fick ta sikte på de två återstående valörerna.

Samuelsson sköt fullt i det fjärde och avslutande skyttet och stormade mot en silvermedalj. Men marginalerna var inte på svenskens sida. I stället kom Samuelsson i mål efter ytterligare en norrman i Sturla Holm Lægreid som knep silvret med fyra tiondelars marginal.

Därmed blev det en bronspeng för Samuelsson, hans andra under mästerskapet. Det första tog han under jaktstarten i söndags.

ANNONS

– Det känns väldigt bra. Jag har fått många mejl efter loppen att jag borde gå skyttekurs och nu visar jag alla kritiker. Två medaljer på ett VM, så många individuella medaljer har jag aldrig tagit tidigare, säger Samuelsson till SVT Sport.

Han fortsätter:

– Klart att jag grämer mig lite över de där fyra tiondelarna, men samtidigt gör jag en fantastisk prestation och jag är väldigt nöjd med den.

Revansch med mardrömsstarten

Samuelsson fick en mardrömsstart på VM i Oberhof efter att han skjutit bort de svenska medaljchanserna i mixed stafetten. Sedan dess har alltså tagit två medaljer under mästerskapet.

– Det är klart att det är skönt att bevisa, främst för mig själv, hur bra skidskytt jag är.

LÄS MER:Marte Olsbu Røiseland vilar – står över distanslopp

LÄS MER:Martin Fourcade stöttar ryska idrottare – kritiseras av Sebastian Samuelsson och Johannes Thingnes Bø

LÄS MER:Hanna Öberg tar VM-silver i sprint – brons till Linn Persson

ANNONS