Scottie Pippens sorg: 33-åriga sonen Antron död

Scottie Pippen, 55, har sorg. På sociala medier meddelar NBA-legendaren att hans förstfödda son Antron har dött endast 33 år gammal. ”Jag är förkrossad”, skriver han på Twitter.

ANNONS
|

Sex NBA-titlar med Chicago Bulls, sju All-star-matcher, två OS-guld och invald i Hall of Fame.

När Scottie Pippen lade skorna på hyllan 2008, efter en osannolik avstickare i Sundsvall, gjorde han det som en av tidernas främsta basketspelare någonsin.

LÄS MER:Curry sköt 53 poäng för att överta klubbrekord

Nu kommer den 55-årige amerikanen med ett tragiskt besked. På Twitter skriver Scottie Pippen att hans förstfödda son, Antron, har dött endast 33 år gammal.

”Jag är förkrossad över att meddela att jag tog farväl av min förstfödde son Antron igår. Vi delade kärleken till basket och vi hade otaliga samtal om sporten”, skriver Scottie Pippen.

ANNONS

Vidare berättar han att Antron mycket väl hade kunnat komma till världens bästa basketliga om inte hans sjukdom hade kommit i vägen.

”Antron led av kronisk astma och jag tror verkligen han hade lyckats ta sig till NBA om han inte hade gjort det. Han lät det inte slå ner honom dock, Antron fortsatte vara positiv, jobbade och jag är så stolt över den man han blev.”

LÄS MER:NBA-stjärnan LaMarcus Aldridge tvingas sluta på grund av hjärtfel

Scottie Pippen: ”Jag älskar dig”

Scottie Pippen berättar inte vad Antron dött av. Men vädjar till folk att skänka familj och vänner en extra tanke under denna tuffa tid.

”Snälla ha hans mamma Karen och hela hans familj och vänner i era tankar och böner. Ett vänligt hjärta och en fantastisk själ lämnade oss alldeles förtidigt. Jag älskar dig, min son, vila lugnt tills vi möts igen.”

Scottie Pippen har, utöver Antron, sex barn från flera förhållanden. Basketlegendaren har drabbats av familjetragedier tidigare. 1994 dog ett av hans tvillingbarn, Tyler, bara dagar efter födseln, enligt Yahoo sports.

ANNONS