NBA-stjärnan LaMarcus Aldridge tvingas sluta på grund av hjärtfel

NBA-stjärnan LaMarcus Aldridge tvingas avsluta karriären på grund av ett hjärtfel. ”Nu är det dags att prioritera min hälsa och min familj”, skriver han i ett uttalande på sina sociala medier.

ANNONS
|

LaMarcus Aldridge, 35, skrev på för Brooklyn Nets tidigare i år och har bara spelat fem matcher med sin nya klubb.Och fler blir det inte. Aldridge, som varit med i NBA:s All star-lag hela sju gånger, avslutar niu spelarkarriären till följd av ett hjärtfel.

I ett uttalande på sociala medier skriver 35-åringen om beslutet att avsluta karriären.

”Min senaste match spelade jag med oregelbundna hjärtslag. Senare den kvällen blev min hjärtrytm ännu sämre vilket verkligen oroade mig. Nästa morgon berättade jag för laget om min situation, och de var hjälpsamma med få mig till sjukhus för kontroll”, skriver han och fortsätter:

ANNONS

”Även om det känns bättre nu var det jag upplevde den natten det läskigaste jag varit med om. Med det sagt har jag tagit det svåra beslutet att sluta spela i NBA. I 15 år har jag satt basketen först, nu är det dags att prioritera min hälsa och min familj”.

LaMarcus Aldridge.
LaMarcus Aldridge. Bild: SOOBUM IM

Får stöd av klubben

LaMarcus Aldridge har tidigare representerat Portland Trail Blazers och San Antonio Spurs och under sin debutsäsong i NBA 2007 blev han uttagen i årets lag för rookies.

”Jag är tacksam för allt sporten har gett mig. Alla fantastiska minnen, alla medgångar och motgångar, och alla vänskapsband jag knutit. Det kommer jag för alltid ha med mig. Jag vill tacka Portland för att de draftade en smal kille från Texas och för att laget gav mig chansen”, skriver Aldridge.

Brooklyn Nets skriver i ett uttalande att de stöttar LaMarcus Aldridge i hans beslut.

ANNONS