Nämnde legendarens namn – fick sparken i halvtid: ”Adjö”

Kommentatorn Alper Bakircigil var mitt uppe i att kommentera VM-mötet mellan Marocko och Kanada. I halvtid fick han dock sparken.
Bara för att han nämnde den turkiske fotbollsikonen Hakan Şükür.

ANNONS
|

Mötet mellan Marocko och Kanda i VM började med ett tidigt mål när Hakim Ziyech nätade för Marocko efter endast fyra minuter.

Ett tidigt mål, visst.

Men långtifrån det tidigaste i VM-sammanhang.

LÄS MER:Wenger: För mycket politiska demonstrationer i VM

För den med koll på historien är rekordet nämligen ifrån VM 2002. Då slog Hakan Şükür till för Turkiet efter endast elva sekunder av mötet med värdlandet Sydkorea. Något som den turkiske kommentatorn, Alper Bakircigil nämnde medan han kommenterade matchen för turkiska TRT.

Det gav dock konsekvenser.

LÄS MER:Skandalscenerna – här urartar matchen i jätteslagsmål

För i den andra halvleken var han utbytt.

”Jag fick sparken från TRT, där jag arbetade stolt i många år, efter händelsen som ägde rum i dag. Separation ingår i kärlek. Hoppas vi ses igen. Adjö..” skrev Alper Bakircigil i ett inlägg på Twitter som senare togs bort.

ANNONS

Varför fick han då sparken?

Jo, för att han nämnde Hakan Şükürs namn.

LÄS MER:Nämnde legendarens namn – fick sparken i halvtid: ”Adjö”

Den tidigare storspelaren i Turkiet som var med och sköt Turkiet till ett VM-brons 2002 har efter sin fotbollskarriär öppet kritiserat landets president Recep Tayyip Erdoğan. Sedan flera år tillbaka bor Hakan Şükür i USA och riskerar stränga straff om han återvänder till Turkiet.

– Jag har ingenting kvar, Erdoğan tog allt: min rätt till frihet, yttrandefrihet och rätt att arbeta. Ingen verkar kunna förklara vad min roll i denna kupp var tänkt att vara. Jag gjorde aldrig något olagligt, jag är ingen förrädare eller terrorist, har han tidigare sagt till tidningen Welt am Sonntag.

ANNONS