McGregor besegrad efter otäck benskada

Conor Mcgregor bars ut på bår efter att han bröt ett ben i nattens UFC-match mot Dustin Poirier som tilldelades segern. Efter fajten blev det ordväxling mellan McGregor och Poiriers fru efter att hon pekat finger mot honom.
– Hon gick upp i varv, säger Poirier på presskonferensen enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Det var upplagt för stormatch när de två gick upp mot varandra i ett fullsatt T-Mobile Arena i Las Vegas på söndagsmorgonen, svensk tid. Bland åskådarna fanns USA:s förre president Donald Trump.

Men varken Trump eller någon av de övriga drygt 20 000 åskådarna fick se den dust man hade väntat sig, för redan i första ronden fick McGregor kliva av skadad. Det var när han skulle sätta ned vänsterfoten i golvet som benet vek sig i en onaturlig ställning och irländaren föll till golvet.

LÄS MER:GP sänder MMA och muay thai under Zone Pro League i september

McGregor tvingades kasta in handduken och Poirier kunde därmed utropas till vinnare.

– Det här är inte slut, lovade en frustrerad Conor McGregor innan han fick bäras ut ur ringen.

ANNONS

LÄS MER:Erik Hurtado byttes bort – vägrade ta vaccin mot corona

UFC:s ordförande Dana White bekräftade även på en presskonferens efter matchen att man siktar på att de båda ska mötas på nytt.

– Det suger, det är brutalt, det är inte så man vill att en match ska sluta. Dustin Poirier ska slåss för titeln och när Conor är läkt och redo så blir det en returmatch, skulle jag tro, säger White.

Fru visade finger mot McGregor

Poirier kommer nu få slåss om lättviktstiteln mot brasilianaren Charles Oliveira, som tog bältet när han besegrade Michael Chandler i maj.

Dustin Poirier och Conor McGregor har mötts två gånger tidigare: 2014 när McGregor vann på knockout efter bara 106 sekunder, och i januari i år, när Poirier skakade om kampsportsvärlden och knockade McGregor redan i andra ronden.

LÄS MER:Josefine från Kungsbacka är Jessica Springsteens högra hand

Efter matchen kablades det också ut bilder på när Poiriers fru visar långfingret åt McGregor inne i oktanen.

Poirier kommenterade det på presskonferensen efteråt.

– Hon gick upp i varv. Jag har varit med i gamet länge och kan hantera det som skrivs och sägs, men hon är inte lika van vid det. Hon blev upprörd efter det med stiftelsen (The Good Fight Foundation dit McGregor lovat att skänka 500 000 dollar men låtit bli)… Det gjorde henne mer upprörd än vad det gjorde mig, säger Poirier enligt Sportbladet.

ANNONS
ANNONS