Erik Hurtado byttes bort – vägrade ta vaccin mot corona

Erik Hurtado vägrade att ta vaccin mot covid-19. Då bytte hans MLS-klubb Montreal bort honom.
– Hans situation var problematisk, säger Montreals sportchef Olivier Renard.

ANNONS
|

Det är stränga reserestriktioner mellan Kanada och USA. Därför har det kanadensiska fotbollslaget i MLS, Montreal, fått spela sina inledande sju hemmamatcher av årets säsong i Florida och New Jersey.

Nu har klubben dock fått klartecken att återvända till Kanada för att träna och snart ska de kunna spela sina matcher på sin riktiga hemmaplan också. Men för att kunna göra det finns det ett krav. Alla spelare och ledare måste vara fullvaccinerade mot covid-19 för att kunna göra resan över gränsen.

Men alla spelare har inte accepterat detta krav. Amerikanen Erik Hurtado är en av dessa. Därför blev han natten till lördag bortbytt till Columbus Crew.

ANNONS

– Det har funnits intresse för Erik under de gångna veckorna och vi lyssnade på det intresset, även om vi var nöjda med Eriks jobb. För att han inte är vaccinerad mot covid-19 var hans situation problematisk och vi började överväga ett byte när vi fick beslutet att laget kunde återvända till Montreal, säger Montreals sportchef Olivier Renard i ett uttalande och fortsätter:

LÄS MER:Paul Mariner död – blev 68 år gammal

– Innan vi gick vidare (med bytet) bekräftade också Erik att han inte var bekväm i att ta vaccinet. Då slutförde vi övergången vilket kändes väldigt tillfredsställande. Vi skulle vilja tacka Erik för hans professionalism och önskar honom lycka till i framtida karriären.

ANNONS