Krismöte efter svenska irritationen

Minitouren i Ruka slutade i moll för svensk del. De svenska åkarna fällde varandra och efteråt var det irriterat. Då kallade landslagsledningen till möte för att lufta känslorna, det skriver Sportbladet.
– Vi har hanterat det och tagit ett möte med tjejerna, säger landslagschefen Anders Byström till tidningen.

ANNONS
|

Jaktstarten i Ruka slutade i en svensk tredjeplats för Ebba Andersson och besvikna svenskor där bakom.

Både Linn Svahn och Maja Dahlqvist föll i bra läge in mot upploppet och efter målgång menade Svahn att Det var landsmaninnan Ebba Andersson som orsakade kraschen.

– Klart man är fly förbannad. Det var så jäkla onödigt, sa Svahn.

LÄS MER:Linn Svahn kraschade – riktar skarp kritik mot lagkompisen

Tillbaka på hotellet samlades damåkarna och landslagsledningen för ett krismöte, det skriver Sportbladet.

– Vi har hanterat det och tagit ett möte med tjejerna. Vi har pratat igenom det som hände. Det var jättebra att få snacka igenom loppet i sig och hur de hanterat media. Det blir stora skriverier, säger landslagschefen Anders Byström till tidningen.

ANNONS

LÄS MER:Tonar ner skidbråket: "Mediegrejer"

Han beskriver stämningen på mötet som bra trots irritationen efter loppet.

– Vi har pratat om det här året att vi ska ha högt i tak och prata igenom saker. Det är saker som kommer att hända igen. Och som har hänt förut. Det var ingen stor sak. Nu känns det bra.

Tidningen skriver att landslaget i sommar jobbat med värdegrunder och att det därför var viktigt att lyfta dagens händelser med gruppen.

– Vi har ”att stötta varandra” som ett av våra ledord. Då handlar det om att göra det efteråt också även när man är besviken över sådant som har hänt under loppet.

ANNONS