Linn Svahn kraschade – riktar skarp kritik mot lagkompisen

Linn Svahns chans till pallplats i jaktstarten kraschades bort. Efteråt var den svenska talangen irriterad och besviken – och hon lämnade arenan rasande, men återvände sedan till den mixade zonen.
– Klart man är fly förbannad. Det var så jäkla onödigt, säger hon till Sportbladet.

ANNONS
|

Det var flera svenskor med i tätklungan långt in i loppet i söndagens jaktstart i Ruka. Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Frida Karlsson och Linn Svahn fanns med i kampen om andra- och tredjeplatsen bakom norska suveränen Therese Johaug.

Men när allt skulle avgöras så lyckades svenskorna ställa till det för sig och krascha in i varandra.

– De ramlade framför mig och jag fastnade i dem, det fanns inget att göra. Ebba, Linn och jag stod tvåa, trea, fyra utför. Vi glider ikapp bakifrån och ingen vill ju gå först. Man vet ju det och då tycker jag tycker att man ska stå kvar i spåret och inte hålla på att gå utanför och det är det som händer, säger Maja Dahlqvist till Sportbladet.

ANNONS

LÄS MER:Svenskorna kraschade bort sig – Andersson på pallen

Lämnade arenan i vredesmod

Frida Karlsson, som var en bit bakom:

– Det hände precis framför mig. Jag tror Ebba gick ut ur spår och så kom Ebba där så Maja ramlade och tog med sig Linn, säger hon.

LÄS MER:Karlssons tårar efter fjärdeplatsen

En som också var mycket besviken efteråt var Linn Svahn. Jättetalangen var märkbart irriterad efter den snöpliga avslutningen och ska, enligt media på plats, ha stormat iväg från den mixade zonen utan att svara på några frågor.

Hon återvände dock en stund senare.

– Jag är mest bara arg. Kraschen var så jäkla onödig. Det var dum utförskörning från vissa i gruppen, det hade gått att undvika ganska lätt.

Den Svahn pekade ut var Ebba Andersson.

– Jag ska vara ärlig och säga att det var Ebba. Jag puttade på staven bakom, sedan gick hon ut och fällde mina skidor. Jag hade inte så mycket annat att göra än att lägga mig. Eller jag gick ju ner i spagat så det är ett under att min ljumske fungerar.

Utöver Andersson som alltså knep en pallplats slutade Frida Karlsson fyra. Linn Svahn sjua, Maja Dahlqvist åtta. Övriga svenskor hamnade längre ner i fältet.

ANNONS