Alex Galchenyuk sparkas av Coyotes misstänks – för rad brott

Arizona Coyotes sparkade Alex Galchenyuk, 29, efter bara tolv dagar i klubben. Nu har det framkommit att den amerikanske centern misstänks för en rad brott.

ANNONS
|

Det var under under torsdagen som framkom att Arizona Coyotes brutit kontraktet med NHL-centern, bara tolv dagar efter att han skrivit på för klubben.

Enligt amerikanska medier har har det handlat om en händelse utanför isen, som lett till att Coyotes valt att avsluta kontraktet. Klubben dock valt att inte kommentera händelsen.

”Vi har inga ytterligare kommentarer i nuläget”, skrev Coyotes på sin hemsida.

Hotade polis

Nu bekräftar polisen i Scottsdale för The Athletic att Galchenyuk arresterades den nionde juli och att han är misstänkt för en rad brott, han ska bland annat ha smitit från en trafikolycka och agerat hotfullt i samband med att han arresterats.

ANNONS

Galchenyuk ska ha erkänt brott efter att ha fängslats den 9 juli. Han släpptes dagen därpå i väntan på domstolsförhandlingar.

Tidigare supertalang

Galchenyuk var ett tag betraktat som en av världens största talanger. Han valdes som trea i NHL-draften 2012 av Montreal Canadiens, där han spelade i sex säsonger. Han var med i det amerikanska landslaget som tog brons 2013 i Stockholm. Säsongen 2015-16 gjorde han sin bästa säsong då han noterades 30 mål och 26 assist.

De senaste åren har han flyttat runt mellan olika klubbadresser. Han hade skrivit på för ett år med Coyotes innan han sparkades av klubben.

LÄS MER:Peter Forsberg har sålt lyxvillan i Örnsköldsvik till NHL-proffs

LÄS MER:Mångmiljonregn över gamla Frölunda-spelare i NHL

LÄS MER:Jordan fördömer sonens relation till Pippens exfru

ANNONS