Peter Forsberg har sålt lyxvillan i Örnsköldsvik till NHL-proffs

Peter Forsberg har sålt sin lyxvilla i Örnsköldsvik. Den nye ägaren är NHL-proffset Victor Hedman.
– När han ville köpa så var det inte så mycket att fundera på, säger ”Foppa” till Örnsköldsvik Allehanda.

ANNONS
|

Peter ”Foppa” Forsberg har valt att sälja lyxvilla i hemorten Örnsköldsvik. Försäljningen blev klar tidigare i juni och köparen är Tampa Bay-proffset Victor Hedman, 32.

– Försäljningen har kommit till genom en gemensam bekant till mig och Victor. När han ville köpa så var det inte så mycket att fundera på, säger Peter Forsberg till Örnsköldsvik Allehanda.

Har inget med separationen att göra

Tidigare i våras kom nyheten om att Peter Forsberg och frun Nicole Nordin separerar, men försäljningen av huset ska inte ha något med uppbrottet att göra.

– Försäljningen hänger inte ihop med att jag och Nicole Nordin nyligen har separerat. Den här affären var på väg att genomföras redan för åtta, nio månader sedan, säger han.

ANNONS

Victor Hedman fick betala 20 490 000 kronor för huset, vilket enligt ÖA är den dyraste försäljningen för ett hus i Västernorrland i år. Huset är 391 kvadratmeter stort och har en tomt på 9235 kvadratmeter.

”Många roliga år”

För tidningen berättar Forsberg, som som sedan några år tillbaka bor i Schweiz, om sina känslor kring försäljningen.

– Jag och vi har haft många roliga år där ute. Men de senaste åren har det inte blivit så många besök, så nu känns det rätt att sälja, säger han.

LÄS MER:Henrik Lundqvist kan väljas in i NHL:s Hall of Fame

LÄS MER:Mångmiljonregn över gamla Frölunda-spelare i NHL

LÄS MER:Mats Rosseli Olsen kan fortfarande inte träna med Frölunda – åkt till Norge

ANNONS