Isabella Gulldéns ord om systerns cancerbesked

När Isabella Gulldén fick reda på att hennes syster hade cancer beslutade hon sig för att återvända till Sverige. Hon kommer fortsätta spela handboll, men sjukdomen i familjen gör att den får en annan roll än tidigare.
– Det var det värsta jag upplevt, säger hon i en intervju med SVT.

ANNONS
|

Handboll. Det är vad Isabella Gulldén, 32, har andats sporten så länge hon kan minnas och varit prio ett sedan hon började spela handboll i Partilles IK Sävehof. I år det elva år sedan hon spelade för en klubb i Sverige, men efter säsongen beger hon sig till hemlandet igen.

Först beskrevs anledningen som ”personliga skäl”, vilket visade sig handla om att hennes syster fått cancer. I en intervju med SVT berättar landslagsstjärnan om chocken när systern ringde.

– Det var oerhört tufft, det går liksom inte att förklara en sådan situation. När hon ringer och berättar det...som tur var fick jag ledigt härifrån för att åka ner, säger Isabella Gulldén och tar sats för att fortsätta.

ANNONS

– Nej, det var det värsta jag upplevt.

Hoppas på nytt SM-guld i nya klubben

Hon spelar just nu i norska klubben Vipers. I och med beslutet att flytta därifrån letade hon efter en ny klubb att spela i och hamnade till slut i Skåne-laget Lugi.

– Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och inom dessa tre åren och kanske vinna ett SM-guld till, säger Isabella till klubbens hemsida.

Efter 224 matcher i svenska landslaget valde Gulldén att inte spela mer i det blågula matchstället för två år sedan. Och även om handbollen hamnat lite längre ner på prioriteringslistan än tidigare i hennes liv finns det inga indikationer på att hon inte kommer fortsätta spela klisterboll framöver. Kontraktet med Lugi sträcker sig åtminstone över tre år.

– Det är inte så att jag kommer att träna mindre, men det är klart att det blir viktigare med en annan del utanför handbollen, säger Isabella Gulldén till SVT.

LÄS MER:Isabelle Gulldén ångrar inte beslutet att lämna landslaget

ANNONS