Isabelle Gulldén ångrar inte beslutet att lämna landslaget

Isabelle Gulldén var tårögd när hon spelade sin sista landslagsmatch i karriären. Trots detta ångrar hon inte det tuffa beslutet.
– Jag har spelat mycket bättre efter att jag tog det här beslutet, säger hon till SVT Sport.

ANNONS
|

Isabelle Gulldén är en av Sveriges främsta handbollsspelare någonsin. Under EM i vintras gjorde hon comeback i landslaget efter att hon fött barn.

Men slutspelsförlusten mot Frankrike blev 31-åringens sista match i det blågula stället. En tårögd Gulldén tog farväl av landslaget.

– Handboll har varit nummer ett sedan jag var sju år. Nu har det kommit något som betyder mycket, mycket mer, sa hon då och syftade på sonen Lias.

LÄS MER:Gulldén slutar i landslaget

Gulldén om beslutet: ”Känns bra”

Nu har Isabelle Gulldén valt att lägga allt sitt handbollsfokus på franska klubblaget Brest Bretagne HB, med vilka hon ska spela semifinal i Champions League.

Hon ångrar inte heller sitt beslut att sluta i landslaget.

ANNONS

– Det har gett mig energi. Bara att veta att man får lite extra ledigt och kan träna och bygga upp sig, det betyder väldigt mycket, säger Gulldén till SVT Sport.

LÄS MER:Andreas Berg kallade Christoffer Brännberger psykopat – blir lagkamrater i Önnered

Hon utvecklar:

– Det har även gett mig att jag har spelat mycket bättre efter att jag tog det här beslutet. Det gör att man kan fokusera lite mer. Så det känns bra. Det känns helt rätt fortfarande, jag har inte ångrat något än.

ANNONS