Henrik Strömblad om varför han sluddrade i sändning: ”Lite svullet”

Uppmärksamma tittare reagerade på att Henrik Strömblad inte lät helt som vanligt när han kommenterade matchen mellan Lech Poznan och Djurgården i Europa Conference League.
Nu berättar han varför.
– Jag var hos tandläkaren, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Under torsdagskvällen förlorade Djurgården med 0–2 mot Lech Poznan i den första åttondelsfinalen i Europa Conferens League.

Henrik Strömblad och Glenn Strömberg kommenterade matchen å Viasats vägnar. Under matchens gång uppmärksammade flera personer på sociala medier att Henrik Strömblad sluddrade en aning.

Drabbats av en allergisk reaktion

Anledningen var att Strömblad drabbats av en allergisk reaktion och fått uppsöka läkare.

– Jag var hos tandläkaren. Han tittade och jag fick lite medicin och grejer. Det är inga problem. Sedan är det tråkigt om tittarna blev distraherade. Jag gör mitt bästa för att kommentera så bra som möjligt. Det blev lite sluddrigt ibland, sedan försökte jag spara rösten i andra halvlek, säger han till Expressen.

ANNONS

Vad det var för allergisk reaktion han drabbats av är oklart.

– Jag gjorde lite prover och så där. Jag brukar inte vara allergisk mot något. Det kan komma av vad som helst egentligen. Jag kan inte spekulera i något mer än att jag fick lite medicin av läkaren. Han sa: ”Ät det här så blir det bättre”. Och det känns bättre nu, sedan beror det på om man anstränger sig och pratar.

Frågade Glenn Strömberg

Men att han inte skulle genomföra matchen var aldrig ett alternativ.

– Nej. Jag försökte göra ett bra försök. Jag frågade Glenn (Strömberg) om han hade några problem med det. Det hade han inte, så …

– Och det var inga problem att kommentera matchen. Det känns lite svullet i en tand där inne i munnen bara.

LÄS MER:Håkan Sjöstrand slutar på Svenska fotbollförbundet

LÄS MER:Ingemar Stenmarks hälsning till Mikaela Shiffrin

ANNONS