Klasskillnad i derbyt – Alingsås körde över Önnered

Alingsås är på gång – i derbyt krossades Önnered med 35–22.
– Vi maler på, säger Alingsås målvakt Gustav Skagerling.

|

Seger mot Hammarby senast. Det följdes upp av ytterligare en tvåpoängare i Estrad på tisdagskvällen. Alingsås vann derbyt mot Önnered med solklara 35–22.

– Vi står ganska bra bakåt och är bra i andrafasen, vi maler på, säger hemmalagets målvakt Gustav Skagerling till C More efter slutsignalen.

Gästernas ambition på förhand var att försöka få ordning på defensiven och sätta stopp för Alingsås farliga omställningsspel. En plan som lyckades sisådär till en början – inte alls i den andra halvleken.

Alingsås tog tidigt hand om initiativet i matchen och efter fem minuters spel var det ledning för hemmalaget med 4–1. Önnereds skyttekung Daniel Blomgren tog med två snabba mål bortalaget tillbaka in i drabbningen, men snart kunde Alingsås ta ny fart, ställa om snabbt och pricka in det ena kontringsmålet efter det andra.

Lindberg med delikatess

När Samuel Lindberg i fritt läge bjöd på en riktig delikatess genom att skjuta ett skott bakom sin egen rygg, var det 10–4 på resultattavlan. Där och då såg det ut som att Mikael Franzéns manskap skulle rycka ifrån redan innan halva den första halvleken var spelad.

Så blev det dock inte.

Tommy Atterhäll gjorde ett par förändringar. Rex Radermacher ersattes med Sebastian Abrahamsson i mål och ett par superba räddningar av burväktaren och ett gäng lyckade anfall senare var det helt plötsligt ordentlig kontakt.

När Anton Schutze efter en snabb omställning kroppsfintade sig fram och tryckte in bollen i nät bakom Gustav Skagerling var Önnered bara ett mål bakom, 13–12.

Alingsås lyfte efter paus

Då tog Alingsås timeout. Ett avbrott som visade sig bli lyckosamt för hemmalaget.

För under de återstående fem minuterna av den första halvleken var det Alingsås som dominerade.

16–12 i paus.

När lagen klev ut till den andra halvleken var det återigen Alingsås som inledde bäst.

16–12 ökades snabbt på till både 17–12 och 18–12.

David Sandberg och Victor Rhodin ingav visst hopp till det för dagen gråsvarta bortalaget när de kapade underläget till fyra bollar. Men det här var en afton då Alingsås var ett nummer för stort.

"Andra halvlek är bedrövlig"

Något som visade sig under slutdelen av matchen.

Efter att Felix Claar dundrat in ett par tunga skott fram till 21–14 orkade aldrig gästerna repa sig. Fjolårets semifinalist agerade stabilt både bakåt och framåt under avslutningen och mål efter mål rasslade in i Önnereds bur.

Slutsiffrorna skrevs till 35–22, vilket innebär att nykomlingen fortsätter att läcka ordentligt defensivt.

– Vi gjorde jättemycket slarvfel i anfallet och sedan kontrade de på allt, då är det kört, säger Måns Gerdtsson till C More.

Han fortsätter:

– Vi var inte nöjda i första halvlek heller, men i andra halvlek är det bedrövligt.

För Alingsås innebär vinsten att laget hakar på i toppen av tabellen. Önnered är fortsatt kvar på negativt kval.