Bild: DANIEL STILLER

Han är derbymatchernas stora man: "Extra gnista"

Mot RIK var han derbyts främsta målskytt. Mot Önnered upprepade han bedriften. Samuel Lindberg är derbymatchernas stora man.
– Jag får den där extra lilla gnistan när det är derby, säger åttamålsskytten.

ANNONS
|

Alingsås har blandat och gett under säsongsinledningen.

Men nu ser formen ut att vara stegrande. Hemma mot Hammarby senast blev det klar seger 28–20. Mot Önnered på tisdagskvällen blev ännu en övertygande vinst när slutsiffrorna skrevs till 35–22.

– Det satt fint, säger Samuel Lindberg efter derbysegern.

Med sina åtta mål framåt var kantspelaren matchens främsta målskytt. Och han hade stor del i att Alingsås, som gick till pausvila med ledning 16–12, kunde rycka i den andra halvleken och köra över nykomlingen inför hemmapubliken i Estrad.

LÄS MER:Klasskillnad i derbyt – Alingsås körde över Önnered

"Får bjuda på det lilla extra"

– I början av andra började vi gnälla på domarna lite grann, det har vi sagt att vi inte är ett lag som ska hålla på med. Men sedan tycker jag att vi tog tag i det och skärper oss, då släppte allt.

ANNONS

Gustav Skagerling plockade det ena avslutet efter det andra. Och när inte burväktaren ingrep var det ett stabilt försvar som stod i vägen för gästerna, som tappade stinget fullständigt under slutdelen av matchen.

Alingsås svarade med att kontra in boll efter boll och Samuel Lindberg radade upp målen.

– Det är kul att spela på hemmaplan, då vill man bjuda till lite extra.

Bjöd på det lilla extra gjorde han sannerligen.

LÄS MER:De var bäst i derbyt

"Vet inte vad jag tänkte på"

I den första halvleken stod talangen för matchens delikatess. I fritt läge hoppade han upp och fintade innan han elegant avslutade med att dra tillbaka armen och skicka iväg ett skott bakom sin egen rygg.

– Jag vet inte vad jag tänkte på! Jag har aldrig gjort något sådant mål innan, men det var snyggt. Fast jag vet inte om jag vågar göra något liknande igen, haha.

Målsuccén var inte Lindbergs första i en derbymatch det här året. Hemma mot RIK prickade han in sju mål, vilket han då var främst i matchen med. Borta mot Sävehof gjorde han fem mål.

– Jag är från Partille, så jag är uppvuxen med att möta de här lagen, Önnered och RIK. Jag har haft en slags relation till dem under hela min uppväxt. Så jag får den där extra lilla extra gnistan när det är derby. Jag tycker det är skönt att knäppa dem på näsan.

ANNONS

Segern innebär att Alingsås har häng på topplagen.

– Vi hade en liten dipp mot Sävehof, men nu har vi kommit igång med våra kontringar och vår intensitet, det känns som att vi är på gång.

ANNONS