Andreas ”Stycket” Nilsson klar för Önnered

Andreas ”Stycket” Nilsson, 33, är klar för Önnered.
Landslagsstjärnan har skrivit på ett kontrakt till 2027.
– Det är dags för mig att åka hem, säger han till Veszprems hemsida.

ANNONS
|

I veckan rapporterade Sportbladet att den väldige mittsexan avslutat sitt kontrakt med den ungerska jätten Veszprem i förtid. Detta för att i stället flytta till Sverige och Önnered till sommaren.

Nu bekräftar Önnered via sin Instagram att så är fallet. ”Stycket” har skrivit på till 2027 och kommer bära tröja nummer 18.

– Det här beslutet har varit svårt att fatta eftersom jag har spelat i laget i tio år, men på grund av familjeskäl flyttar jag tillbaka till Sverige, säger han till den ungerska klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag har tillbringat mina viktigaste år i Veszprem, som blev mitt andra hem. Mina barn är födda och uppvuxna här, så det är verkligen inget enkelt tillkännagivande just nu… Men, som jag nämnde, på grund av min familj är det dags för mig att åka hem. Jag vill bara säga att ni är de bästa, den bästa organisationen, den bästa klubben, som fanns där för mig varje dag. Jag hoppas att vi ses snart, i en annan miljö.

ANNONS

Har köpt hus i Onsala

Nilsson är från Trelleborg men är gift med den förre höjdhopparen Ebba Jungmark. Tillsammans har de köpt ett hus i Onsala som de nu ska flytta hem till.

Han har utsetts till Sveriges bästa handbollsspelare och dessutom vunnit Champions League med Hamburg. Utöver det har han blivit ungersk mästare vid fem tillfällen och tagit OS-silver med Sverige.

Nilsson är tillbaka i landslaget under det nu pågående Europamästerskapet i Tyskland, dessförinnan hade han placerats i frysboxen under flera års tid.

Önnered ligger nia i handbollsligan och är framme i svenska cupens finalhelg.

LÄS MER:Christoffer Brännberger avslutade karriären – detaljer från Champions League-klubb

LÄS MER:Sävehof inifrån – följ med bakom kulisserna under match

LÄS MER:GP:s expert: ”Mitt tips var inte ens i samma riktnummer”

ANNONS