Zlatans stöd till Janne efter bråket med Bojan

Janne Anderssons bråk med Viaplays fotbollsexpert Bojan Djordjic kan inte ha undgått många. Zlatan Ibrahimovic missade det i alla fall inte – och efter dispyten i Viaplay-studion pikade den svenske superstjärnan Sveriges förbundskapten.
– Det var ganska roligt sagt faktiskt, säger Andersson i en intervju med Sportbladet.

ANNONS
|

Det var efter Sveriges 5–0-seger mot Azerbajdzjan i EM-kvalet i mars som Viaplay-experten Bojan Djordjic undrade varför Jesper Karlsson inte hade fått spela mer än åtta minuter på två matcher.

Jesper Karlsson hade varit i bra form under vintern och fick endast göra ett inhopp mot Azerbajdzjan. Då svarade den tidigare Elfsborg-spelaren med ett drömmål på frispark. Frågan var enligt många således fullt berättigad men Janne Andersson surnade till på Djordjic frågeställning.

Och det som följde därefter var det som går att kalla för tv-historia. För Bojan och Janne stod på varsin sida av studiobordet och diskuterade vilt.

ANNONS

Du får göra precis vad fan du vill om du är förbundskapten. Jag orkar inte med det tjatet, sa bland annat förbundskaptenen till Djordjic.

Diskussion blev till ett verbalt bråk där Djordjic menade att Andersson måste kunna ta kritik.

– Du representerar tio miljoner människor, sa Viaplay-experten var på att Andersson svarade:

– Och vem representerar du då?

Bojan såg chockad ut av Jannes svar och sa i sin tur:

– Sverige såklart. Det är dåligt, det är ganska lågt för att vara en förbundskapten och fråga ”vilka representerar du”?.

Zlatan och Janne talade om bråket

Sveriges förbundskapten har i efterhand bett om ursäkt till Bojan och både tv-experten och Janne har talat ut om det som skedde.

– Jag har en punkt om media när vi träffas. Där pratar jag om hur viktigt det är med respekten och jag ska göra det i samband med juni-samlingen också. Där får jag lägga mig platt och bara tala om att det här gjorde jag inte tillräckligt bra (bråket med Bojan), säger Andersson i en intervju med Sportbladet.

I samma intervju berättar Janne om de stöd han har fått efter reaktionerna som följde. Zlatan Ibrahimovic är en av de personer som försökt stötta sin förbundskapten – men Milanspelarens stöd kom också med en pik.

ANNONS

– Jag brukar också ta upp den här mediatabellen. Där det står om vilka som det skrivs mest artiklar om i Idrottssverige. Där är representanter från herrlandslaget alltid högst upp. Jag har inte sett siffror från 2022 men tittar man på 2021 så vinner Zlatan före mig, ganska knappt. Sedan är det Dejan Kulusevski, Alexander Isak, Victor Nilsson Lindelöf, Emil Forsberg och så vidare. Då var det ändå ett OS-år där Sverige hade enorma framgångar. Men den tabellen visar jag för att visa hur många som är intresserade av det vi gör.

Och det var just denna mediatabell som Zlatan pikade Janne om.

”Det är bara för att du ska gå om mig”

Ibrahimovic skojade om att det var just på grund av att Janne ville gå om Zlatan i mediatabellen som han bråkade med Bojan framför tv-kamerorna samtidigt som svenska folket tittade på.

– Det var ganska roligt sagt faktiskt. Jag har ju varit förbi honom något år, men han brukar annars vara etta. Då skämtar vi om det. ”Det är bara för att du ska gå om mig”, säger han.

Sportbladet: Men du kände ett stöd från Zlatan överlag efter bråket?

– Ja... spelarna överlag och folk. Jag har fått ett negativt meddelande efter det här. En av alla hundratals. Flera spelare har hört av sig också. Men jag är inte nöjd med hur det blev likt förbannat, berättar förbundskaptenen.

ANNONS

LÄS MER:Bojan Djordjic om hatet efter tv-bråket med Janne Andersson

LÄS MER:Janne Andersson och Bojan Djordjic har pratat ut

LÄS MER:Reaktionerna efter Janne Anderssons bråk: ”Aldrig sett något liknande”

ANNONS