Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback för Milan i Serie A

Efter nio månader har Zlatan Ibrahimovic spelat fotboll igen.
I ligamötet med Atalanta gjorde han comeback för sitt Milan.
– Jag har lidit mycket, säger han till DAZN.

ANNONS
|

Bakgrunden är vida känd vid detta lag. Den svenske stjärnanfallaren hjälpte Milan till sin första ”Scudetto” sedan 2012 – men det kom med ett högt pris.

Zlatan spelade större delen av säsongen med en knäskada som han sedan opererades för när uppdraget väl var slutfört. Trots det, och det faktum att han hunnit fylla 40 år, fortsatte han sin fotbollssatsning.

De initiala rapporterna skvallrade om en Zlatan som skulle vara tillbaka vid årsskiftet. Det skulle dröja längre än så – men i söndagens ligamöte med Atalanta var den mörka tiden över.

Då, med en kvart kvar att spela, fick svensken åter springa in på San Siro. Han hyllades stort och syntes insupa allt vad återkomsten innebar.

ANNONS

Satte nytt rekord

Efteråt sätter han ord på sina känslor.

– Om jag ska förklara allt måste jag stå här i timmar. Jag har lidit mycket även under det sista halvåret förra säsongen. Jag ville hjälpa och kunde inte vara på planen. När man inte är bra är det svårt att hjälpa laget. Jag kunde gjort den här operationen sex månader tidigare, men jag förstod att det var vår tur att vinna Scudetton, säger han till DAZN.

Mycket har hänt sedan han senast spelade fotboll – men att han skulle ta sig tillbaka var alltid självklart för honom.

– Jag gav (Stefano) Pioli ett löfte om att inte operera mig. Jag har aldrig offrat så mycket för en titel. Samtidigt var det ett tufft år med Mino (Raiola, agenten som dog). Det är många människor som hjälper mig och ger mig styrka. Men när jag väl är bra är jag starkare än alla andra, säger han.

Insatsen i sig var inte mycket att skriva hem om, den var förmodligen sekundär en kväll som denna.

Och inte nog med att det var ett inhopp med stort personligt värde för Zlatan – det innebar också att han blev den äldste spelaren någonsin att representera Milan i Serie A. Svenskens 41 år och 146 dagar bräcker Alessandro Costacurtas notering på 41 år och 25 dagar.

ANNONS

Milan vann mötet med 2–0 och ligger trea i tabellen.

LÄS MER:Zlatan spelade match med sonen Maximilian

LÄS MER:Mikael Lustig tror att det är kört för Zlatan Ibrahimovic

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic stöd till cancersjuka vännen

ANNONS