Zlatan Ibrahimovic stöd till cancersjuka vännen

Zlatan Ibrahimovic skickade en känslofylld hälsning till sin vän Thijs Slegers, presschef i PSV, som drabbats av obotlig leukemi.
– Han var min enda vän när jag var ung och förvirrad och inte hade någon i Nederländerna, säger svensken i en video.

ANNONS
|

Den tidigare journalisten och nuvarande presschefen i den nederländska klubben PSV Eindhoven Thijs Slegers, 46, har drabbats av obotlig leukemi. Under måndagen anordnade ESPN Nederländerna en galakväll, med Slegers i fokus, för att uppmana fler att bli stamcellsdonatorer.

Under den livesända galan dök Zlatan Ibrahimovic upp.

– Han (Slegers) var min enda vän när jag var ung och förvirrad. Jag hade inte någon i Nederländerna, säger Ibrahimovic som var med på galan via länk.

Blev vänner för 20 år sedan

Den svenska superstjärnan lärde känna Thijs Slegers när han spelade i Nederländerna för 20 år sedan och Slegers var journalist på en nederländsk tidning.

ANNONS

– Det var en journalist som hörde av sig till mig, och på den tiden var journalister inte mina vänner utan mina fiender. Men vi träffades för en lunch och blev goda vänner. Vi spelade tennis och han hjälpte mig mycket och gav mig det stöd jag behövde. Jag skrev till och med om Thijs i min bok. Vi har fortfarande kontakt, säger svensken som mellan 2001 och 2004 spelade i Ajax.

Med tårar i ögonen säger Zlatan Ibrahimovic till en lika tårfylld Thijs Slegers:

– Jag vill bara säga att jag älskar dig min vän.

LÄS MER:Milan vann – ingen comeback för Zlatan

LÄS MER:Zlatan är oväntat bra i annars usla ”Asterix och Obelix”

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic får inte spela Champions League

ANNONS