Uppgifter: Martin Olsson polisanmäld efter slaget

Malmö FF:s Martin Olsson slog en motståndare i ansiktet.
Nu är landslagsspelaren polisanmäld, rapporterar Fotbollskanalen.
Han utreds för ringa misshandel.

ANNONS
|

Söndagens möte i svenska cupen mellan Malmö FF och Varberg urartade efter att Abdulazeez Yusuf skallat Derek Cornelius. Det brast då för Malmö FF:s Martin Olsson – som delade ut ett knytnävsslag i ansiktet på Varbergs Robin Tranberg.

Slaget resulterade i en utvisning – och dessutom en polisanmälan. Det bekräftar polisen för Fotbollskanalen.

Det är en privatperson som anmält vänsterbacken, som står noterad för 56 landskamper, och en förundersökning är inledd. Olsson är misstänkt för ringa misshandel.

Olsson, som spelade i Häcken under 2021, hävdade efter matchen att näven inte varit knuten när den mötte Tranbergs ansikte.

Kan stängas av länge

– Derek fick en tackling och jag försöker gå dit för att lugna ner situationen, med den som tacklade Derek. Sedan kommer en av mittfältarna bakifrån, säger något till mig. Jag vänder mig om, tar något snack tillbaka. Sedan ger han mig ett slag på sidan, som man kanske inte ser ordentligt – och jag reagerar på det på slaget, sa Olsson till Fotbollskanalen och fortsatte:

ANNONS

– Men jag har sett videon, det ser ut som en knytnäve men det var aldrig en knytnäve. Jag snackade med domaren också och han själv sa att det inte var en knytnäve. Det var en öppen hand, kanske greppade till honom hårt, men det gick så snabbt också. Det var definitivt ingen knytnäve, men så klart jag ångrar det. Det är i stridens hetta, man är inne i det. Jag borde inte gjort det. Det är inte acceptabelt.

Olsson är automatiskt avstängd i nästkommande tävlingsmatch för Malmö, i mitten på denna vecka kommer Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd meddela om huruvida en länge avstängning är att vänta.

LÄS MER:Målvakten bröt käken – borta i veckor

LÄS MER:Långt avbrott direkt i IFK Göteborgs cupmatch

LÄS MER:Jens Askou om bytena som förändrade matchen åt fel håll

ANNONS