Långt avbrott direkt i IFK Göteborgs cupmatch

Cuprysaren mellan Djurgården och IFK Göteborg var inte ens en minut gammal innan domaren pausade spelet.
Först en halvtimme senare var spelet igång igen.

ANNONS
|

En direkt avgörande cupmatch mellan Djurgården och IFK Göteborg där en plats i kvartsfinalen fanns i potten. Då kom festen av sig tidigt.

Redan en knapp minut in i matchen pausade domare Joakim Östling matchen. Efter att pyrotekniska pjäser används av supportrar till båda lagen la sig en tät rök över Tele2 Arena vilken försämrade sikten. Att taket på arenan var stängt gjorde det inte bättre och det tog tid innan röken skingrats tillräckligt.

– Det var ett märkligt beslut kan jag tycka att vissla igång den här matchen. Vi såg väl vart det barkade framför allt rökmässigt, säger TV4:s Gusten Dahlin i sändning.

ANNONS

Olof Lundh stämmer in.

– Ja, framför allt på IFK Göteborgs planhalva såg man ju ingenting, så det var ju underligt av den anledningen. Och där brukar man ju vara väldigt noga hur man ska kunna se på olika sätt. Det handlar också om säkerhet på arenan, fanns ju inte en möjlighet att de kraven uppfylldes när han blåste igång matchen så bara det var överraskande.

Igång efter en halvtimme

Andreas Brännström, som tidigare varit tränare i AIK, var inte överraskad att det blev avbrott.

– Man vet ju att det kan hända. Med vis av den erfarenheten så tänkte jag när de drog igång matchen, att det här går ju inte, säger han i TV4.

Efter nästan 30 minuters avbrott kunde Östling blåsa igång matchen igen.

Matchen slutade till sist med en 3–0-seger för Djurgården vilket innebär att IFK Göteborg är utslaget ur svenska cupen. Läs mer om matchen här.

LÄS MER:Marcus Berg offrade sin kropp för IFK Göteborg – profilen om nya rollen i klubben han älskar

LÄS MER:Sebastian Eriksson lägger av: ”Jag pallar inte mer”

LÄS MER:Emil Salomonsson om kroniska sjukdomen och framtiden

ANNONS