Sverige ansöker om fotbolls-EM 2025

Sverige ansöker om att få arrangera fotbolls-EM 2025.
Det bekräftar förbundet under onsdagen.
Skulle ansökan gå igenom lär det bli mästerskapsmatcher i Göteborg.

ANNONS
|

Det har pratats om det under en tid – nu står det klart att Sverige tillsammans med Danmark, Norge och Finland, stöttade av Island och Färöarna, ansöker om att få arrangera fotbolls-EM 2025.

”Målsättningen med den nordiska ansökan är klar: att arrangera det största Europamästerskapet på damsidan någonsin”, skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Skulle ansökan godkännas blir det med största sannolikhet mästerskapsmatcher i Göteborg, då det är en av två värdstader som Sverige anger i ansökan.

– Med ambitionen att bli en ledande värdstad inom damidrotten, ser vi det som en självklarhet att ansöka om EM 2025 tillsammans med våra andra värdstäder i Norden. Får vi vara med och anordna EM på damlandslagets nationalarena Gamla Ullevi, kommer det att vara bra både för idrotten och för Göteborg som stad, säger Peter Grönberg, VD på Göteborg & Co, till förbundets hemsida.

ANNONS

Beslut fattas i januari

Den andra angivna svenska spelorten är Stockholm.

– Det känns väldigt roligt att ansökan nu officiellt skickas in och jag är säker på att ett EM i de nordiska länderna skulle vara en fantastisk upplevelse för både deltagande lag och fotbollssupportrar. Personligen skulle det självklart vara en stor dröm att få möjlighet att spela ett mästerskap på hemmaplan i Sverige, med en extra stor motivation att få tävla om att nå en final på Friends Arena i min hemstad Stockholm, säger landslagsbacken Magdalena Eriksson.

Ett beslut om var EM ska spelas fattas den 25 januari nästa år. De andra kandidaterna är Frankrike, Polen och Schweiz.

LÄS MER:Petad i EM – bäst mot Frankrike: ”Så ska man reagera”

LÄS MER:Svensk storseger inför slutsålt Gamla Ullevi

LÄS MER:Nilla Fischer hyllades inför slutsålt Gamla Ullevi

ANNONS