Nilla Fischer hyllades inför slutsålt Gamla Ullevi

Nilla Fischer har valt att avsluta sin landslagskarriär.
Inför träningsmatchen mot Frankrike – som är slutsåld – hyllades landslagsikonen.

ANNONS
|

Nilla Fischer har varit en grundbult i det svenska damlandslaget under flera decennier. Men nyligen mittbacken att hennes tid i landslaget är över – efter 189 matcher i den blågula dressen.

Under tisdagen tog Sverige emot Frankrike inför ett slutsålt Gamla Ullevi och inför matchen passade man på att hylla landslagsikonen.

Fischer var märkbart tagen och tårarna kom till slut fram efter att hon mottagit publikens jubel. På plats för hyllningen fanns SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand, ordförande Karl-Erik Nilsson och landslagschefen Monika Domanski Lyfors.

”Börjar nästan gråta igen”

När hyllningen väl var över blev Nilla Fischer återigen tagen när hon får frågan om hur det kändes att få ceremonin på svenska damlandslagets nationalarena.

ANNONS

– Nu börjar jag nästan gråta här igen. Det är fantastiskt att få ta emot publikens jubel och att få vara här på plats ikväll, och även från förbundets sida att genomföra det här. Jag är väldigt tacksam, glad och stolt över tiden med landslaget och kommer minnas den för evigt.

– Även fast det är ett sorgligt moment i sig, att tackas av, så kommer det här bli ett av de största minnena jag kommer ha, med publiken på plats här idag.

Och känslan att få ha med familjen här?

Det betyder jättemycket för mig. Familjen är så klart en stor del av mitt liv och har stöttat mig och följt mig överallt. Att familjen får vara med här idag betyder jättemycket och i alla fall den äldsta kommer minnas det här för evigt, det hoppas jag.

LÄS MER:Nilla Fischer slutar i landslaget

LÄS MER:Svensk drömstart inför slutsålt Gamla Ullevi

LÄS MER:Fischer: "Kanske skulle sluta oftare"

ANNONS