Ronaldo efter bråket: "Pratar när jag vill"

Cristiano Ronaldos uppmärksammade intervju och bråk med Manchester United kommer inte påverka det portugisiska landslaget negativt under fotbolls-VM.
I alla fall inte enligt superstjärnan själv.

ANNONS
|

– Jag tvivlar inte på att den här senaste episoden, den där intervjun – och händelserna med andra spelare som inträffar ibland – kan skaka den enskilda spelaren, men den kommer inte att skaka laget, säger Ronaldo.

Enligt norska TV 2 dök Cristiano Ronaldo upp på Portugals presskonferens oanmäld. The Telegraph-journalisten Jeremy Wilson uppger att det var relativt få journalister närvarande på presskonferensen.

Uppmärksammad intervju

Då passade Ronaldo på att dela ut en känga till journalisterna.

– Ibland skriver ni sanningar, ibland skriver ni lögner. Jag behöver inte oroa mig för vad andra tycker. Jag pratar när jag vill. Alla vet vem jag är och vad jag tror på, säger Ronaldo.

ANNONS

Han uppmanade också journalisterna på plats att inte fokusera på honom.

– Snälla, när ni pratar med andra spelare från och med nu, prata inte om mig. Prata om spelarna i fråga och om VM.

I en intervju, som publicerades förra veckan, med den brittiska journalisten och tv-personligheten Piers Morgan valde Ronaldo att inte spara på krutet. Han sågade bland annat både sin klubb Manchester United, dess ägare samt klubbens tränare Erik ten Hag.

Ägarna bryr sig inte

– De bryr sig inte om klubben, om det sportsliga. Som du vet är Manchester United en klubb där marknadsföringen är viktigast, det är därifrån den får sina intäkter. Ägarna bryr sig inte om det sportsliga, enligt mig, sade Ronaldo i intervjun.

Enligt flera medier har United, som en följd av intervjun, tagit in advokater som tittar på klubbens möjlighet att stämma portugisen.

Ronaldo har vunnit Ballon d'Or, priset som världens bästa fotbollsspelare, fem gånger.

Portugal inleder VM-gruppspelet med att möta Ghana på torsdag. Därefter väntar Sydkorea och Uruguay.

LÄS MER:Uppgifter: United vill stämma Ronaldo

LÄS MER:Cristiano Ronaldo och Lionel Messi i reklam för Louis Vuitton

LÄS MER:Vilket omdömeslöst skitsnack från en av världens mäktigaste idrottspampar

ANNONS