Per Frick retade upp världsstjärnan: ”Var väl inte så kul i Borås”

Elfsborgs publikfavorit Per Frick har en sällsynt förmåga att provocera motståndare.
Mot Roma lyckades han få världsstjärnan Paulo Dybala ur balans.
– Det var väl inte så kul för honom att vara i Borås i kväll, säger Frick.

ANNONS
|

Per Frick, 32, har kultstatus bland Elfsborgs supportrar, mycket tack vare att han ger allt i varje duell och retar gallfeber på motståndarna. I allsvenskan har en hel radda spelare irriterat sig på honom i över ett decennium.

När Elfsborg mötte, och slog, Roma var det världsmästaren Paulo Dybalas tur att stöta på den ettrige värmlänningen. Frick blev inbytt i 86:e minuten och ägnade bara åtta-nio minuter på planen. Men han hann med två dueller med Dybala, och vid den sista blev argentinaren varnad efter att ha knuffat Frick till marken.

”Var kul att det var just han”

Frick menar att han inte tänkte på att det var just Dybala han provocerade.

ANNONS

– Det gick så snabbt på slutet så det var svårt att fokusera på vem man mötte. Alla tror att jag försökte provocera extra bara för att det var han. Men det var det det handlade om på slutet, att försöka få dem att göra något dumt. Sen var det väl kul att det var just han, säger Frick med ett leende.

När han blev arg märkte Frick, till slut, att det var Dybala.

– Jag tänkte på att han blev arg och började sparka på mig. Han borde vara van, kan man tycka. Den typen av spelare borde ju få mycket sånt emot sig, men tydligen inte. De är väl för snälla i Italien, säger Elfsborgsanfallaren och fortsätter:

– Det är kul nu i efterhand att han blev så provocerad. Jag brukar säga till våra dribblers att de får räkna med att få sparkar och det borde väl han också. Men det var väl inte så kul att vara i Borås ikväll.

Sjöng klassiska ramsan

Per Frick kom till Elfsborg som 16-åring och har spelat i A-laget i över tio år. Även om han bara fick några minuter på planen så rankar han det här som bland det största han varit med om.

ANNONS

– Otroligt att få vara med i den här gruppen. Klart man är lite besviken att man inte får starta matchen, jag har haft många år på mig att förbereda mig inför det här. Samtidigt ser man matchen och hur många som gör det bra. Men det kommer ju säkert pratas om den här matchen i generationer. Det kommer visas upp klipp och bilder och berättas stories.

När Frick kom in sjöng publiken hans numera klassiska ramsa i flera minuter. Han noterade den åtminstone när han var på väg att bytas in.

– Det ger extra energi vilket behövs när man kommer in och får pingislunga. Det är fint – och kul för mig att få kaptensbindeln av Baidoo och vara med några minuter mot Roma. Det kommer man ta med sig resten av livet, säger Per Frick.

Frågan är vilket eko det här ger i Fotbollseuropa. Elfsborg är vana vid att sälja spelare utomlands, men snart riskerar de också att bli av med sin tränare om det här fortsätter. Oscar Hiljemark är bara 32 år och har ett namn ute i Europa.

Frick flinar:

– Han lär vara intressant på marknaden. Och det lär väl försvinna 7-8 spelare i vinter och så kanske en tränare. Sen börjar vi om i svenska cupen i februari.

ANNONS

LÄS MER:Elfsborgs sanslösa skräll – slog Roma

LÄS MER:Största skalpen i Elfsborgs 120-åriga historia – benissimo!

ANNONS