Norska storstjärnan Ada Hegerberg hyllar IFK Göteborgs damsatsning

I lördags spelade IFK Göteborgs damlag sin första match någonsin i division 1.
Några dagar senare hyllar fotbollsstjärnan Ada Hegerberg klubbens damsatsning.
– De har en solid historia på herrsidan och det kan de lätt skapa även på damsidan, säger den norska landslagsspelaren till SVT Sport.

ANNONS
|

Just nu är det norska landslaget och Ada Hegerberg i Göteborg för landskamp mot Sverige på tisdagskvällen, en match som är den sista för de båda landslagen innan fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland väntar i sommar.

På en pressträff inför matchen fick den norska storstjärnan frågor om IFK Göteborgs satsning på damfotboll, en satsning hon hyllar.

– Jag har väldig respekt för systemet i Sverige, att man startar från botten och bygger sig uppåt. Det är en kultur. Det var på tiden att IFK började satsa lite på damlaget, så det är kul, säger hon till SVT Sport.

ANNONS

Anknytning till IFK Göteborg

Att just Ada Hegerberg fick frågor om IFK Göteborgs damsatsning har sin förklaring. Hennes man Thomas Rogne spelade för Blåvitt mellan 2015 och 2018 och Hegerberg var själv i Göteborg flera gånger för att hälsa på honom.

På tisdagskvällen blir dock första gången hon själv spelar på Gamla Ullevi.

– Det är första gången jag kommer att spela här. Det är en fin arena. Men det bästa minnet härifrån är när ”Snart skiner Poseidon” spelas varje gång IFK Göteborg spelar, säger Ada Hegerberg.

LÄS MER:IFK Göteborgs damlag står inför sin största utmaning i division 1

LÄS MER:Domen: Malmö FF vinner damernas division 1

LÄS MER:Blåvitts käftsmäll: Föll tungt mot Malmö FF

LÄS MER:GP storsatsar på division 1 – med IFK Göteborg och Öis

ANNONS