GP storsatsar på division 1 – med IFK Göteborg och Öis

Göteborgsderbyn och rivalmöten.
Division 1 södra är ett getingbo i år.
Nu väljer GP att storsatsa – genom att livesända över 30 matcher från årets säsong.
– Det är klart att vi vill ge våra läsare chansen att följa dramatiken, direkt när det händer, säger GP:s sportchef Joakim Magné.

ANNONS
|

Den 8:e april sänder GP mötet mellan IFK Göteborg och storsatsande Malmö FF direkt från Valhalla IP. Det är startskottet för våra sändningar från division 1, därefter följer en kavalkad av matcher från serien, där vårsäsongen kulminerar i och med Göteborgsderbyt mellan Öis och Blåvitt, den 28 maj.

– Vi ska vara den naturliga destinationen för de som vill följa Göteborgsfotbollen, med hjälp av den här rättigheten säkrar vi att vara den platsen för våra läsare och tittare, säger GP:s sportchef Joakim Magné.

Livesänd fotboll har blivit synonymt med GP under de senaste säsongerna. Tidningen har kunnat visa allt från division 7-fotboll till Champions League-matcher.

ANNONS

– Det har varit en otrolig spännvidd i våra sändningar som alltid bottnar i Göteborgsfotbollen. Det känns otroligt kul att säkra upp möjligheten att sända lokalfotbollen även kommande säsonger, säger Joakim Magné.

Stampen Media har tillsammans med Bonnier News, Gota Media och NTM, ingått ett samarbete med Svenska fotbollförbundet om sändningsrätten till förbundsserierna (division 1 dam, division 2-3 herr samt futsalens RFL och division 1). Detta avtal innebär att koncernerna tillsammans kommer att visa 1000-tals lokalfotbollsmatcher de närmsta fyra säsongerna.

Detta är en förlängning och utveckling av parternas samarbete de senaste åren.

– Genom detta samarbete så når fotbollen ut över stora delar av landet och vi får en exponering som är väldigt viktig för våra föreningar från norr till söder, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

ANNONS