Nilla Fischer slutar i landslaget

Nilla Fischer slutar i fotbollslandslaget. Det meddelade stjärnan på Instagram under tisdagen.

ANNONS
|

Försvarsspelaren gjorde sin första A-landskamp 2001 och har vuxit fram till en av Sveriges absolut största stjärnor. Men nu är det slut. 38-åringen har beslutat sig för att avsluta sin karriär i den blågula tröjan.

– Nilla är en av de största vi haft inom svensk fotboll och jag vill verkligen tacka henne för en enastående landslagskarriär, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors och fortsätter:

– Från debuten och fram till idag har hon varit en ledare, förebild och stor inspiratör för både med- och motspelare, supportrar och landslagsledare. 189 landskamper innebär stor respekt och hon slutar i landslaget med flera fina meriter, medaljer och oändligt viktigt arbete för att föra fotbollen framåt. Så stort tack Nilla för det arbete du gjort både på och utanför sidlinjerna för svensk fotbolls bästa.

ANNONS

Fischers Instagraminlägg

Det blev tio mästerskapsturneringar i form av OS, VM och EM. Nilla Fischers sista landslagsmästerskap blev 2019 då det blev ett VM-brons. Innan dess hade hon varit med och spelat hem ytterligare ett VM-brons 2011 och ett silver i OS 2016. Individuellt har hon bland annat blivit uttagen i världslandslaget och vunnit Diamantbollen.

– Jag vill tacka Nilla för sina fina insatser för landslaget under lång tid. Nilla har verkligen varit värdefull under min period som förbundskapten och var en viktig spelare som på ett riktigt bra sätt bidrog till att vi tog VM-bronset 2019. Nilla är en stor ledare och ett föredöme både på och utanför planen. Så tack för väl utfört arbete i landslaget under lång tid, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

I ett inlägg på Instagram väljer Nilla Fischer att tacka för alla sina år i den blågula dressen. Hon skriver bland annat att det varit 21 år av utmaningar och glädje och att det har varit ett av de mest ärofyllda uppdragen i karriären att ta på sig Sverige-tröjan.

Nilla Fischer spelar i dag i Linköping FC i allsvenskan men har även varit utlandsproffs i tyska Wolfsburg.

LÄS MER:Nilla Fischers nya EM-roll: Expert i SVT

LÄS MER:Det är männens fotboll som är sjuk, inte damernas

ANNONS