Nicklas Bärkroth fick presentera sig för de rödblåa fansen.
Nicklas Bärkroth fick presentera sig för de rödblåa fansen. Bild: NICKLAS ELMRIN

Nicklas Bärkroth debuterade för Örgryte mot Landskrona

I lördagens möte med Landskrona fick stjärnförvärvet Nicklas Bärkroth debutera för Örgryte. Det hjälpte föga – då rödblått föll med 2–0.
– Det är en bit till formen sitter, säger Bärkroth till Discovery +.

ANNONS
|

Efter att cupäventyret nått sitt slut var Öis under lördagen tillbaka i försäsongsförberedelserna. Närmare bestämt i ett soligt Landskrona, där den svartvita seriekonkurrenten väntade i vårens näst sista träningsmatch.

Öis inledde bäst, och skapade de hetaste målchanserna under den första halvtimmen. Bland annat hade Daniel Paulsson ett skott i ribban. Men första 45 var mest transportsträcka.

För direkt i den andra halvleken hände det. Stjärnnyförvärvet Nicklas Bärkroth, fick äntra planen i det som blev hans första framträdande i den nya klubben. Öis lät på sin hemsida meddela inför matchen att Bärkroth var redo för ett par minuter. Det blev en hel halvlek.

ANNONS

LÄS MER:Värvningsanalys av Öis Nicklas Bärkroth

LÄS MER:Nicklas Bärkroth klar för Öis

”Kommer passa perfekt”

– 45 minuter var på gränsen i dag, men det är skönt att få det i benen och ta det med sig, säger han till Discovery +.

Bärkroth var inblandad i mycket av Örgrytes anfallsspel, men lyckades tillsammans med sina lagkamrater inte få hål på hemmalaget.

I stället var det Landskrona som skulle hitta nätet i mötet. Efter en läcker lyftning kunde Erik Pärsson placera in 1–0 med knappa timmen spelad. Ledningen dubblerades sedan av Emil Jönsson, när han fastställde slutresultatet 20 minuter senare.

Därmed förlust för Bärkroth i debuten.

– Först och främst är det kul att spela på matchnivå igen, det var längesedan, säger han, och fortsätter:

– Det känns jättespännande att vara här. Det är ett duktigt och spelskickligt lag. Jag tror att jag kommer passa perfekt här.

Rödblåtts sista träningsmatch spelar man mot BP den 25 mars.

LÄS MER:Fem punkter om Örgryte IS ekonomi

LÄS MER:Örgryte IS bottennapp – föll mot division 2-lag

ANNONS