Örgryte IS:s Isak Dahlqvist och Eskilsminne IF:s Filip Larsson i duell.
Örgryte IS:s Isak Dahlqvist och Eskilsminne IF:s Filip Larsson i duell. Bild: NICKLAS ELMRIN

Örgryte IS bottennapp – föll mot division 2-lag

0–1 mot division 2-laget Eskilsminne IF. Örgryte IS cupäventyr fick inget vidare slut.
– Det är klart att vi ska vinna en sådan här match, säger tränaren Dane Ivarsson.

ANNONS
|

AIK – Örebro SK 0–1.

Örgryte IS – Eskilsminne IF 5–0.

Det var något sådant som de rödblå supportrarna gick och hoppades på under måndagen. Det var nämligen något sådant som behövdes för att Örgryte IS skulle lyckas kravla sig vidare till kvartsfinal i svenska cupen.

Ett smärre mirakel för vara ärlig. Och sådana sker ju sällan.

AIK – Örebro SK 1–0.

Det var så det började. Sebastian Larsson gav AIK ledningen redan efter åtta minuter.

På Valhalla IP mottogs målet med ... ovetande. AIK-ledningen ropades inte ut i högtalarna. Den visades faktiskt inte ens upp på resultattavlan.

Kanske lika bra det, Örgryte IS hade fullt sjå med sitt.

ANNONS

Laget inledde med att ta kontroll över bollen. Sedan slarvade de mest bort den. I chansväg skapade de i princip bara en massa hörnor under den första halvleken. Ofarliga sådana.

Okej, även ett par Ajdin Zeljkovic-avslut kan läggas till. De gick dock rakt på bortamålvakten.

Under pausvilan intervjuades nyförvärvet Nicklas Bärkroth på innerplan. Han hade behövts i spel, men säger sig inte vara redo för det riktigt än.

Gjorde ett kvintupelbyte

Örgryte IS – Eskilsminne IF 0–1.

Det var så det utvecklade sig. I den 58:e matchminuten distanssköt Hampus Stoltz in ledningsmålet på Valhalla IP. Sixten Mohlin var på bollen, men kunde inte hindra den från att smita in i det närmsta hörnet.

– Det såg lite billigt ut, konstaterar Örgryte IS huvudtränare Dane Ivarsson.

Hur som helst: Division 2-laget Eskilsminne IF, lett av huvudtränaren Patrik Ingelsten, höll undan bra efter det.

Örgryte IS kvitteringsförsök innehöll ett kvintupelbyte! Fem nya spelare kastades in samtidigt med kvarten kvar att spela. Det är inte ofta man ser det.

Ingen av de fem pigga spelarna lyckades dock hitta nätet. Knappt ens en målchans.

– Vi var lite bekväma i vissa delar, analyserar Dane Ivarsson.

– Jag ska inte säga att vi var fega, men vi tog det enklare passningsalternativet och spelade runt dem istället för igenom dem. Då hade vi lite svårt att skapa målchanser.

ANNONS

Möter Utsiktens BK härnäst

AIK – Örebro SK 1–1.

Örgryte IS – Eskilsminne IF 0–1.

Det var så det slutade. Örgryte IS är därmed utslaget ur svenska cupen. AIK avancerar vidare till kvartsfinal ifrån grupp två. Det insläppta målet mot Örebro SK gjorde ingen skillnad i det sammanhanget.

– Vi ser hela försäsongen som förberedelse inför seriestart. Så även i dag. Vi vill jobba med vårt spel när vi får chansen, sedan om vi hade råkat vinna tre matcher i gruppen och fått spela en till så hade det varit jättekul, men det är inte så att vi har toppat oss för det. Vi maler på med våra förberedelser, säger Dane Ivarsson – inte oroad över insatsen mot Eskilsminne IF.

– Nej, det är inte så att det var katastrof och att vi var utspelade. Vi var uddlösa. Det är bara att jobba på. Sedan är Eskilsminne duktiga, vi ska inte förta något från dem. De är bra.

Örgryte IS nästa match spelas redan under tisdagen. Utsiktens BK står för motståndet då.

Fakta: Så startade Örgryte IS

(3–4–3): Sixten Mohlin – Jonathan Azulay (Robin Glavak, 76), Arvid Brorsson, Marcus Haglind Sangré – Isak Dahlqvist (Anton Andreasson, 76), Eric Nohlgren (Kevin Ackermann, 76), Lukas Browning (Anel Raskaj, 76), Elias Gustafson – Sargon Abraham (Olle Johansson, 76), Daniel Paulson, Ajdin Zeljkovic

ANNONS