Marcus och Martinus ställs mot norska topplaget Bodö/Glimt

Marcus och Martinus har inte bara en framgångsrik musikkarriär, de spelar även fotboll.
Och nu väntar en tuff uppgift för popduon. På torsdag ställs deras Mosjöen mot norska topplaget Bodö/Glimt i norska cupen.

ANNONS
|

De norska tvillingarna Marcus och Martinus är främst kända för sin musik och slog 2012 igenom med dunder och brak när de vann Melodi Grand Prix Junior med den självbiografiska låten "To dråper vann".

Sedan dess har deras karriär gått spikrakt uppåt och de senaste åren har de dykt upp på lite olika ställen. Bland annat vann de finalen i Masked Singer Sverige förra året och i år ställde de upp i svenska Melodifestivalen med låten ”Air”, med vilken de kom tvåa i finalen.

Men bröderna har fler strängar på sin lyra.

Popduons lag ställs mot norska topplaget

Till vardags spelar de fotboll i den norska klubben Mosjöen, som förra året tog klivet upp i division 3. Nu ställs det inför en av sina tuffaste uppgifter någonsin.

ANNONS

På torsdag kommer nämligen Bodö/Glimt, som toppar norska Eliteserien, på besök för match i norska cupen. Med i Mosjöens matchtrupp finns Marcus och Martinus.

– För mig och oss är det två vanliga spelare, säger tränaren Jonas Alexander Bang till VG.

– De är lika med alla andra i truppen. Det är helt normala killar som är intresserade av fotboll och musik. Ingen letar efter dem i Mosjöen. Men när man kommer ut ur kommunen och ut ur stadsdelen är de två världskändisar.

Enligt Bang är Marcus, som spelar på kanten, den av tvillingarna som spelat mest från start den här säsongen. Under de tre senaste säsongerna i Mosjöens A-lag har han gjort 27 mål på 31 matcher.

Martinus har en mer defensiv roll och har på 33 matcher gjort två mål.

Tufft att slå Bodö/Glimt

På frågan om det finns någon chans för Mosjöen att slå Bodö/Glimt svarar Bang så här:

– Norges bästa mot ett division 3-lag ... chansen är nog relativt liten! Men det är en stor upplevelse och en höjdpunkt för vår klubb, för staden och människorna här att möta ett Glimt på topp. Vi ser mycket fram emot det.

Med musikkarriären kommer mycket resande för Marcus och Martinus, men det är inget som ställer till det enligt Jonas Alexander Bang.

ANNONS

– De är som alla andra. Alla kan inte delta i allt på grund av arbete och familj. De två måste vara på resande fot en del, men de har varken högst eller lägst träningsnärvaro. Det är två killar som försöker vara tillgängliga och träna bra när de är här. De tränar även med en klubb i Stockholm som vi har ett samarbetsavtal med där. Så de är väl omhändertagna när de är på resande fot. De tränar också väldigt bra på egen hand, säger han till VG.

LÄS MER:TV-profilen Rory Jennings ber Erling Braut Haaland om ursäkt

LÄS MER:Golftränaren Michael Blocks osannolika slag – inför ögonen på Rory McIlroy

LÄS MER:Hanna-Mia Persdotter tog sprutor varje träning för att kunna hoppa

ANNONS